• Urmariti noutatile pe Facebook
  • Urmariti noutatile pe Twitter
  • Urmariti noutatile prin RSS
  • Urmariti noutatile prin Google Plus
Telegrama.ro

N-o găseşte nimeni incompatibilă pe Iuliana Dosaru?

Feb 06, 2014Scris de  Alex Călinoiu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consiliera judeţeană Iuliana Dosaru, soţia şefului Poliţiei Prahova, este într-o situaţie suspectă de incompatibilitate, în dubla sa calitate de consilier şi totodată angajat la o structură din subordinea Consiliului Judeţean. Aşteptăm cu interes o poziţie oficială din partea Agenţiei Naţionale de Integritate.

O fi bine să-ţi aprobi singur plata salariului şi bugetul de funcţionare şi dezvoltare? E un privilegiu de care se bucură, în general, parlamentarii. Dar ei nu sunt singurii. La ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Prahova, consilierul Iuliana Dosaru a votat favorabil pentru aprobarea bugetului pe 2014 al instituţiei şi structurilor subordonate. Şi asta deşi doamna Dosaru deţine, în paralel, două calităţi. Pe lângă poziţia din CJ Prahova, câştigată în urma alegerilor locale din 2012, când a candidat pe lista USL, Iuliana Dosaru figurează şi ca director adjunct la Direcţia Judeţeană de Protecţia Plantelor şi de Întreţinere a Drumurilor Judeţene, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Prahova. Scuzaţi repetiţiile de cuvinte, am vrut să folosim titulatura exactă!

Informaţia este publică şi se regăseşte pe site-ul Consiliului Judeţean, dar şi în ultima declaraţie de avere semnată de consiliera USL, în vara lui 2013, la un an de la începerea mandatului. Aceasta a scris şi că a încasat, în funcţia de director adjunct, suma netă de 12.548 de lei, la care se adaugă 2.727 de lei sub formă de indemnizaţii de consilier.

 Probleme legale

Situaţia este una suspectă de incompatibilitate, în condiţiile în care doamna Dosaru figurează simultan în două calităţi, de consilier judeţean şi totodată de angajat în cadrul unei structuri subordonate aceleiaşi instituţii. Poziţia de consilier îi permite să îşi aprobe singură banii care vor merge către Direcţia de Protecţia Plantelor. De altfel, în şedinţa de la începutul săptămânii, bugetul CJ pe 2014 a fost votat şi de consiliera USL, fiind aprobat cu unanimitate de voturi. Conform proiectului de hotărâre, prin votul ei a fost alocată suma de 2,84 milioane de lei către Direcţia Judeţeană la care lucrează, aproape 1,8 milioane de lei din această sumă urmând să meargă în acest an către secţiunea „bunuri şi servicii”, iar restul pentru acoperirea cheltuielilor de personal.

Pentru consilierul judeţean exista varianta de a se abţine de la dezbaterea şi votul bugetului, însă chiar şi atunci ar fi existat suspiciuni de incompatibilitate. Asta pentru că Legea 161/2003, care stabileşte statutul incompatibilităţilor, spune, la articolul 88, următorul lucru: „Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu: c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv”.

Regulament de organizare

 Direcţia Judeţeană de Protecţie a Plantelor a fost înfiinţată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Prahova nr. 37 din anul 1999. Ulterior, în mandatul trecut, ea a fost reorganizată, primind atribuţii şi în domeniul întreţinerii drumurilor aflate în patrimoniul judeţului. În Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Direcţiei, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 165 din 30 septembrie 2013, se prevede că „Direcţia Judeţeană de Protecţia Plantelor şi de Întreţinere a

Drumurilor Judeţene Prahova este instituţie publică cu personalitate juridică,

infiinţată în subordinea Consiliului Judeţean Prahova şi finanţată de la bugetul

judeţului”.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.Newsletter

chei
artsoft
Happydental.ro
cj

Horoscop

AdMina
montplast

Curs valutar BNR

State flagEUR 4.4242 RON
State flagUSD 4.0876 RON

Valabil la data: 27-03-2015
fonduri
oyl company
event
kiss fm
logomail
Tehcomobil
GRAL MEDICAL
integrameonline
HomeActualitateCopil român, bătut şi ameninţat cu moartea de şoferul autobuzului şcolar, în Italia Top of Page
Concursurile de admitere la clasa a V-a, interzise în mai multe școli