Vineri, 19 Mai 2017 15:04

Meteorologii ANM confirmă prognozele pentru următoarele luni. Urmează două LUNI de FOC!

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administrația Națională de Meteorologie a publicat, vineri, prognoza meteo pentru intervalul iunie - august, bazată pe estimările realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, care au un grad de realizare de aproximativ 60% și indică distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații.

Potrivit ANM, în luna iunie vom avea parte de temperaturi medii lunare care se vor situa, în general, în apropierea mediei climatologice, în schimb, după o primăvară ploioasă, cantitățile totale de precipitații vor fi în general deficitare, exceptând zonele de munte unde vor fi normale, cel mult ușor excedentare.

Prognoza sare complet din limite începând cu estimările pentru iulie, care se anunță cu adevărat o lună a lui Cuptor. "Temperatura medie lunară a aerului va fi mai ridicată decât norma climatologica, îndeosebi în sudul, sud-estul şi vestul ţării. Cantităţile totale de precipitaţii vor fi deficitare în toată ţara. Deficitul cel mai pronunţat s-ar putea înregistra în sudul, sud-estul şi estul teritoriului", anunță ANM.

Tendința se va menține și în august: "Temperaturile medii lunare se vor menţine peste normele climatologice în sudul, sud-estul şi vestul ţării şi vor fi apropiate de normal în rest. Precipitaţiile totale lunare vor fi deficitare în toată ţara, iar cantităţile cele mai scăzute s-ar putea consemna în sud, sud-est şi sud-vest."

Acum aproximativ o săptămână, portalul AccuWeather publica o prognoză pentru vara 2017, arătând că sudul Europei va fi lovit caniculă și secetă, în timp ce țările din regiunea centrală vor avea parte de furtuni violente, iar nordul de temperaturi neobișnuit de scăzute pentru acest sezon.

Citiți și:   AccuWeather: Zona României, lovită de valuri de caniculă, în această vară. Se anunță temperaturi record

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.