Joi, 28 Septembrie 2017 13:47

De ce vrea Ministrul Mediului reintroducerea noii taxe de mediu la achiziţia de autoturisme

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prezent la Ploieşti, la summitul Aspen Energy, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a încercat  să explice de ce este nevoie de o nouă taxă de poluare la achiziţia maşinilor second-hand. Aceasta a făcut referire la vechile taxe care au fost anulate din cauza deciziei Curţii Europene de Justiţie şi că totuşi această taxă ar trebui reintrodusă într-o altă formă.

„Preocuparea numărul unu a Ministerului Mediului, a mea personal şi a Guvernului României a fost să dăm întâi banii înapoi pentru toate taxele din perioada 2007-2013, 2013-2017 pentru care noi am pierdut la curtea de justiţie şi a fost o preocupare pentru noi, pentru că suma nu este mică. Este vorba de sumă foarte mare de 6,7 miliarde de lei. Dovadă că Guvernul României s-a ţinut de cuvânt, notificările persoanelor au început deja să fie făcute la ANAF şi anul viitor banii vor fi daţi. Prioritatea numărul doi este că nu trebuie să mai vedem pe şoselele patriei maşini care să pună siguranţa cetăţeanului în pericol, maşini care să polueze şi cred ca important este pentru fiecare dintre noi să trăim într-un mediu sănătos şi într-un mediu curat. Am spus-o de când am preluat mandatul: pentru fiecare act normativ emis vom face grupuri de lucru, astfel încât la dezbaterile cu toţi factorii decidenţi să fie găsit unul optim, astfel încât nota de fundamentare a actului normativ să  fie sustenabilă, legală şi reală. De aceea am hotărât constituirea unui grup de lucru pentru restituirea taxei auto, şi am facut-o, am constituit un grup de lucru alături de ANAF, alături de producătorii de autovehicule şi de toate asociaţiile profesionale, astfel încât  să găsim o soluţie optimă pentru varianta ca aceste maşini să nu polueze.

La ora actuală nu am soluţia finală ca să vă spun ce vom pune în locul timbrului de mediu. În perioada cea mai scurtă de timp vom emite un HG, dar după ce se vor finaliza întâlnirile de lucru şi vor decide forma finală“, a explicat Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Evident că argumentaţia este un sofism prost ambalat şi că numărul de accidente rutiere şi pierderile de vieţi omeneşti nu au legătură cu starea tehnică a autovehiculelor care rulează pe „şoselele patriei“ şi nici cu poluarea produsă de automobile aduse în ţară la mâna a doua cu o vechime mai mare de 5-6 ani.

Există doar interesul de aduce o nouă sursă de venit la bugetul de stat, prin Agenţia de Mediu. Evident că urma banilor înacasaţi pe aceste taxe timp de 10 ani a fost pierdută şi că foarte puţine programe de mediu (împăduriri, programul rabla etc) au fost finanţate din aceste fonduri.

Se ajunge la un paradox, astfel că statul returnează o taxă cu o mână şi vrea cu altă mână să recupereze aceşti bani.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.