Duminică, 01 Octombrie 2017 22:31

Urmărire penală „in rem“ pentru ucidere din culpă în cazul incendiului de la căminul de bătrâni

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii au început urmărirea penală „in rem“ pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în cazul incendiului de la căminul pentru persoane vârstnice din Capitală, efectuându-se totodată cercetări privind modalitatea de desfășurare a activității în respectivul centru.

Potrivit unui comunicat al DGPMB, Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri efectuează cercetări cu privire la modalitatea de desfășurare a activității în centrul de cazare pentru persoane vârstnice situat pe stada Păcală, sector 3, în cauză dispunându-se începerea urmăririi penale „in rem“ cu privire la infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

DGPMB precizează, cu privire la persoana decedată în timpul incendiului, că s-a dispus ridicarea cadavrului și transportarea la Institutul Național de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei.

Sursa citată mai arată că echipe din cadrul Poliției Capitalei s-au deplasat la cele 6 unități spitalicești unde au fost transportate persoanele evacuate pentru identificarea acestora, cât și pentru anunțarea familiilor.

„Cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov a fost demarată cercetarea locului faptei“, menționează DGPMB..

O persoană a murit și alte 19 au fost intoxicate cu fum, fiind transportate la spital, într-un incendiu care izbucnit, sâmbătă dimineață, la un cămin de bătrâni din Capitală.

Potrivit ISU București, din imobil, situat pe strada Păcală, au fost evacuate peste 30 de persoane. Victimele transportate la spital sunt conștiente, fără arsuri. Ele au fost duse la spitalele Floreasca, Sf. Ioan, Bagdasar, Universitar, județean — Ilfov, Pantelimon.

ORA 10.31 Audieri la Poliția Capitalei în cazul incendiului de la căminul de bătrâni; ancheta a fost preluată de procurori

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a preluat ancheta în cazul incendiului de la căminul de bătrâni, soldat cu moartea unei persoane.

În prezent, la sediul Poliției Capitalei sunt audiate mai multe persoane care au legătură cu organizarea și funcționarea căminului.

„În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul, după lichidarea acestuia se va efectua cercetarea la fața locului sub coordonarea directă a Parchetului de pe lângă Tribunalul București care a preluat cercetările împreună cu Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei. La acest moment, la sediul Direcției Generale a Poliției Municipiului București, sunt audiate mai multe persoane care au legătură cu organizarea și funcționarea acestui centru“, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Potrivit Poliției Capitalei, sâmbătă dimineața, la ora 06,09, prin sistem 112, a fost sesizat un incendiu declanșat la un centru de cazare pentru persoane vârstnice de pe raza sectorului 3.

Conform ISU București, din imobil, situat pe strada Păcală, au fost evacuate peste 30 de persoane. Victimele transportate la spital, posibil expuse la fum, sunt conștiente, fără arsuri. Ele au fost duse la spitalele Floreasca, Sf. Ioan, Bagdasar, Universitar, județean — Ilfov, Pantelimon.

În zonă acționează ambulanțe SMURD, autospeciala pentru transport victime multiple, autospeciale de stingere, echipaje de descarcerare, autoscări, detașamentul special de salvatori. Incendiul se manifestă generalizat, la întreaga clădire.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.