Joi, 05 Octombrie 2017 05:19

Spre deosebire de Ploiești, Brașovul va primi agent termic abia de la 1 noiembrie

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Operatorul de termie al Ploieștiului a pornit repede furnizarea de căldură în apartamentele din Ploiești, dând vina pe sistemul complet automatizat, în timp ce în Brașovul oraș montan și cu o climă mai rece nu va începe furnizarea de agent termic mai devreme de 1 noiembrie.

Viceprimarul Brașovului, Mihai Costel, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, că sistemul centralizat de încălzire al Brașovului va fi pornit la 1 noiembrie, iar până atunci vor putea beneficia de acest serviciu acele asociații de proprietare care vor înainta solicitări în acest sens.

"De la 1 noiembrie suntem pregătiți pentru furnizarea energiei termice. Dacă există solicitări din partea asociațiilor de proprietari, ținând cont că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege, respectiv trei zile consecutiv de temperaturi sub 10 grade Celsius, la solicitarea acestor asociații, prin hotărârea majorității persoanelor racordate la sistemul centralizat de încălzire, se poate furniza agent termic înainte de 1 noiembrie. Cei de la Serviciul Public Local de Termoficare (SPLT) sunt pregătiți, dar este nevoie de o cerere prealabilă", a explicat viceprimarul.

În prezent, în sistemul centralizat de încălzire al Brașovului au mai rămas 7.000 de abonați, față de 80.000 în anul 1990. În anul 2017, s-au făcut 350 de debranșări de la sistem, iar alte 130 de solicitări au fost pentru rebranșare în sistem. Alte 38 de apartamente situate pe str. Iuliu Maniu au fost rebranșate la sistemul centralizat, în afara celor 130 de solicitări.

Prețul gigacaloriei pentru abonații casnici este la Brașov de 198,77 de lei cu TVA inclus, iar pentru abonații noncasnici prețul este de 394,24 de lei fără TVA.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.