Joi, 05 Octombrie 2017 14:31

Directorul Teatrului Ploieşti îşi "donează" ziua de naştere pentru a ajuta un tânăr actor grav bolnav

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Impresionată de drama suferită de Alin Georgescu - ploieştean în vârstă de 26 de ani, student la Teatrologie şi fost membru al unor trupe din municipiu, diagnosticat recent cu o formă gravă de leucemie - Mihaela Rus, directorul Teatrului "Toma Caragiu", a găsit o modalitate inedită şi totodată eficientă de a-l ajuta. Directorul instituţiei de cultură ploieştene a anunţat că îşi donează ziua de naştere, un concept mai rar întâlnit în România, preluat din Occident, în speranţa strângerii unor fonduri care să-l ajute pe Alin să beneficieze de tratamentul medical de care are nevoie în lupta cu boala.

Mihaela Rus a mărturisit că încearcă să îi dea o mână de ajutor acestui tânăr şi că ţine legătura cu familia. Donarea zilei de naştere înseamnă, pe scurt, că toate veniturile strânse de la prieteni, din aşa-zisele cadouri, vor ajunge pentru susţinerea unei cauze nobile. Prin popularizarea acestei idei, directorul Teatrului Ploieşti spune că a încercat să convingă nu doar prietenii, ci şi o parte din colaboratorii şi sponsorii instituţiei să încerce să îl ajute pe Alin.

"Am decis să îmi donez ziua de naştere pentru Alin, este un concept văzut în alte ţări şi care, uşor-uşor, devine popular şi în România. Petrecerea este programată săptămâna viitoare şi mi-am rugat toţi prietenii pe care i-am invitat să nu îmi dea cadouri, ci să contribuie cu fonduri pentru a-l ajuta pe Alin. Spre bucuria mea, promovând această acţiune, am reuşit să sensibilizez mulţi oameni, printre care şi unii dintre sponsorii şi apropiaţii de tradiţie ai teatrului ploieştean", ne-a mărturisit Mihaela Rus.

Telegrama a scris despre situaţia lui Alin aici:

Un tânăr actor din Ploieşti are nevoie de sprijinul nostru în lupta cu leucemia

Tânărul ploieştean are nevoie de ajutor pentru un costisitor tratament medical şi un transplant care să îi salveze viaţa.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.