Vineri, 06 Octombrie 2017 11:05

Începe Festivalul Sinaia Forever. Vezi programul evenimentului!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ediţia din 2017 a Festivalului Sinaia Forever debutează astăzi. Organizatorii au pregătit numeroase suprize pentru participanţi, anunţând că temă evenimentului din acest an, "Classic Is Good...", va "îmbina clasicul, ce a definit acest oraș încă din cele mai vechi timpuri, cu atmosfera de spirit liber a Festivalului". Sunt pregătite şi mai multe concerte în cele trei zile de sărbătoare, cap de afiş fiind trupele Vunk, Voltaj şi Alternosfera.

Organizatorii au mai pregătit ateliere de animaţie şi pictură pentru copii, cursuri de dans, show de flăcări, ateliere meşteşugăreşti, spectacole de muzică instrumentală, teatru şi balet şi două focuri grandioase de artificii, care vor încheia programul de vineri şi cel de sâmbătă.

Parada de deschidere va avea loc vineri, între orele 18.45 şi 19.30, pe Bulevardul Carol I. Pentru organizarea şi desfăşurarea evenimentului, accesul autoturismelor pe bulevardul Carol I este restricţionat până duminică la ora 20,00, circulaţia urmând să se facă pe rute alternative, semnalizate corespunzător, au mai anunţat reprezentanţii Primăriei, care au precizat că se aşteaptă ca mai bine de 50.000 de spectatori să participe la a XXIII-a ediţie a Festivalului Sinaia Forever.

"Pentru totdeauna, tu ești Sinaia! Vino la Festivalul care îți aduce în față această nouă provocare. Sinaia este permanent în plină schimbare, dar întotdeauna își va păstra eleganța și sobrietatea”, a fost mesajul lansat de Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Comunicatul de presă al Primăriei Sinaia:

Primăria orașului organizează în perioada 06-08 octombrie ediția a XXIII-a a Festivalului Sinaia Forever, care celebrează povestea oamenilor și locului. Se vor îmbina clasicul, ce a definit acest oraș încă din cele mai vechi timpuri, cu atmosfera de spirit liber a Festivalului.  Străzile orașului, Castelul Știrbei-Muzeul Orașului, Casino-ul și Parcul Dimitrie Ghica, vor face parte din povestea acestui an. Vei avea tot ce îți trebuie pentru a petrece 3 zile în care cultura, distracția și buna-dispoziție îți  crează amintiri de neuitat.

Festivalul Sinaia Forever nu este doar un spectacol, este o stare de spirit care leagă prietenii și unește oamenii de pretutindeni.

Temele abordate de-a lungul timpului au impregnat Festivalului originalitate și noutate sporind astfel curiozitatea celor care îl îndrăgeau deja, dar și a oamenilor care l-au descoperit mai târziu.

Povestea acestui an începe odată cu trecerea prin prima poartă, a iernii, care îi aduce în prim plan pe neînfricații daci și obiceiurile lor. Tot aici meșteșugarii de la Muzeul Țăranului Român ne vor arăta arta cioplitului, pielăriei, sticlăriei…De asemenea copiii vor fi încântați să se joace și să asiste la spectacole alături de Teatrul Ancuța. Magia Copilăriei va fi completată deMagician care va prezenta un show interactiv cu trucuri năstrușnice și îi va uimi pe toți cu baloanele sale pe care le va modela în cele mai deosebite forme.

Când vom trece prin a doua poartă,multicoloră, a primăverii, atmosfera se va încălzi iar buna-dispoziție va fi adusă de artiștii de street entertainment Hangdrum și Barbarosa. Tot aici ne lăsăm învăluiți de magia dansului – balet, tango, vals...

La cea de-a 3-a poartă, se instalează vara...care aduce cu ea momente inedite - trupa Eyedrops și statuile vivante ale actorilor de la Masca. În locul special amenajat pentru producătorii locali îi veți întalni pe sinăienii care reprezintă prin munca lor o parte din tradițiile locale. 

Aproape de Parcul Dimitrie Ghica, poarta toamnei face trecerea spre Sinaia Smart City. Realiatea virtuală și aplicațiile mobile ne arată cum poate fi un oraș sustenabil.  

Pe scena amplasată în mijlocul parcului îi vom asculta în prima seară, vineri 06 octombrie, pe Vescan, Irina Rimes, Mihail și Vunk, iar sâmbătă 07 octombrie pe Eyedrops, Alexandra Ușurelu, Alternosfera și Voltaj.

Noptile vor fi luminate în diferite locuri de “Dragonii” trupei Crispuscare  vor îmblânzi focul cu spectacole incendiare pe toată durata Festivalului.

Pe cele 10 ecrane gigant amplasate pe B-dul Carol I vei vedea “Smile of Sinaia”. De asemenea vor rula și imagini cu orașul, prezentat în diverse ipostaze surprinse pe parcursul celor 4 anotimpuri, 365 de zile din viata urbană.

Sunt așteptați peste 50.000 de spectatori!

Info Utile :
-Cei prezenți la Festivalul Sinaia Forever, atât localnici cât și turiști, trebuie să știe că în timpul evenimentului, accesul auto va fi restricționat pe B-dul Carol I de la intersecția cu B-dul Republicii până la intersecția cu Strada Gării, din data de 05 oct. ora 20.00 până în data de 08 oct. ora 20.00.
-Accesul auto se va face pe rute alternative care vor fi semnalizate corespunzător, atât la intrarea cât și la ieșirea din localitate. În timpul paradei care se va desfășura vineri pe B-dul Carol I, cu începere de la ora 18.45, coloana oficială va fi însoțită de efective de jandarmi, poliția stațiunii și cea locală, iar pietonii sunt sfătuiți să respecte indicațiile acestora.
-De asemenea trebuie să evite zona unde vor fi amplasate materialele pirotehnice pentru artificii, zone care vor fi împrejmuite și semnalizate corespunzător.
-În timpul evenimentului Primaria Orașului Sinaia în colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova, Poliția stațiunii si Poliția locală vor avea un punct de comanda comun alforțelor de ordine, amplasat la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică,  unde veți putea semnala eventualele incidente.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.