Vineri, 06 Octombrie 2017 14:02

COD PORTOCALIU de VIJELII, în weekend, în mai multe judeţe, inclusiv în Prahova

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare care vizează aproape întreaga jumătate sudică a ţării, în care se vor înregistra, sâmbătă şi duminică, fenomene meteo extreme, cu precipitaţii însemnate şi intensificări ale vântului, care va ajunge, în unele regiuni, la viteze de 90 de kilometri la oră. Unele dintre judeţe, printre care şi Prahova, sunt sub cod portocaliu, iar pentru altele a fost emis un cod galben, meteorologii aşteptându-se la fenomene cu o intensitate mai redusă.

Codul portocaliu este valabil de sâmbătă dimineaţă, de la ora 9.00, până duminică la 15.00, în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea.

ANUNŢUL ANM:

COD PORTOCALIU - Zone afectate: cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei

Fenomene vizate: ploi importante cantitativ, vânt intens;

Interval de valabilitate: 7 octombrie, ora 09:00 – 8 octombrie, ora 15:00

În județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov și Municipiul București, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea ploile vor fi temporar abundente și se vor cumula cantități de apă importante, în general între 40 și 60 l/mp, iar pe arii restrânse peste 80...90 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși local 60 km/h, iar începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (7 octombrie) în Dobrogea vântul va sufla tare, cu peste 80...90 km/h. 

       

COD PORTOCALIU - Zone afectate: Carpații Meridionali și de Curbură

Fenomene vizate: ninsori consistente, viscol pe creste;

Interval de valabilitate: 7 octombrie, ora 09:00 – 8 octombrie, ora 15:00

COD GALBEN - Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, lapoviță și ninsoare la munte, intensificări ale vântului;

Interval de valabilitate: 7 octombrie, ora 03:00 – 8 octombrie, ora 21:00

Zone afectate: Oltenia, vestul Munteniei, sudul Transilvaniei, centrul Moldovei

În Oltenia, vestul Munteniei, apoi și în sudul Transilvaniei și în centrul Moldovei va ploua pe arii extinse, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp, iar local se vor cumula 40...50 l/mp. Vântul se va intensifica temporar cu viteze de 50...60 km/h.

În zonele montane precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar rafalele de vânt vor depăși 70 km/h, mai ales pe creste.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.