Marți, 10 Octombrie 2017 09:13

Interes sporit al locuitorilor din Prahova pentru achiziţia de apartamente în prima jumătate a anului 2017

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Românii sunt interesaţi să îşi achiziţioneze propriul apartament. Dorinţa de mai mult spaţiu, întemeierea unei familii, renunţarea la chirie sunt câteva motive pentru care să îţi doreşti să te muţi într-o casă nouă. Oferta pieţei este una variată, apartamentele în cunoscutele blocuri vechi sau apartamentele în complexe rezidenţiale noi oferă fiecare avantaje specifice. Localizarea, numărul de metri pătraţi, finisajele, preţul sunt criterii care intră în balansul deciziei de cumpărare. Ca modalităţi de achiziţie intra şi cunoscutul program Prima Casă.

Un studiu efectuat pe cuvintele de căutare în Google, direct legate de domeniul imobiliar, arată că în anul 2017 s-a manifestat un interes cu 24% mai mare faţă de anul anterior pe acest subiect. Astfel, românii au formulat în căutările lor din Google sintagme precum: apartament de vânzare, Prima Casă 2017, apartament 2 camere. Căutările ce vizeză apartamentele cu două camere au crescut cu 80% faţă de anul anterior. Totodată, interesul este unul sporit pentru achiziţia de apartamente în capitala României. Topul lunilor în care au fost făcute căutările pe Google sunt primele trei din an, ianuarie, februarie și martie. Volumul cel mai mare s-a înregistrat în prima lună din an.

Dacă în ianuarie românii au cercetat intensiv piaţa cu privire la achiziţia de apartamente, ei au şi trecut la acţiune. Un raport al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară din România (au fost urmărite primele şase luni ale lui 2017) arată că în ianuarie, în Prahova au fost achiziţionate 172 de apartamente, numărul a crescut ulterior, în februarie au fost 274 de apartamente achiziţionate, având un maxim în luna martie când locuitorii din Prahova şi-au luat 380 de apartamente.

În primele şase luni ale anului prahovenii au făcut aproximativ 30.200 de căutări în Google pe cuvinte cheie de interes precum apartament de vânzare sau apartament cu 2 camere. Foarte important de menţionat este că în timp ce în perioada ianuarie - iunie, de pe desktop s-au făcut 11.790 de căutări, în acelaşi interval, direct de pe smartphone prahovenii au făcut aproape 18.700 de căutări.

Cel mai mare volum de căutări în Google pe subiectul apartamentelor s-a înregistrat în Bucureşti, urmat de judeţele Iaşi, Prahova şi Constanța. La polul opus cu cel mai mic volum de căutări pe cuvinte din industria imobiliară sunt Sălaj, Tulcea şi Covasna.

Dacă din perioada analizată (ianuarie - iunie 2017), conform ANCPI, bucureştenii şi-au luat cele mai multe apartamente în luna martie, ei fiind şi în topul pe ţară (3587 apartamente), în acceași lună, număr mai mare de apartamente achiziţionate au fost în următoarele 10 judeţe: Cluj (1116 apartamente), Timiş (727), Constanța (704), Iaşi (606), Braşov (474), Ilfov (401), Prahova (380), Hunedoara (318), Argeş (278), Bihor (276).

 Sursa foto: Pexels.com

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.