Miercuri, 01 Noiembrie 2017 13:54

CFR îl va premia pe impiegatul care a prevenit catastrofa ce se putea produce marți seară, la Breaza

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ilie Șerban, angajat al CFR, a fost declarat "Omul Zilei" de către conducerea companiei de transport feroviar. El este impiegatul de mișcare din stația Comarnic care a oprit trenul de marfă încărcat cu nitrat de amoniu, după ce a observat o degajare de fum la un boghiu, când garnitura tranzita această stație. "La trecerea trenului prin stația Comarnic am observat o degajare de fum la un boghiu. Am luat imediat legătura cu mecanicul, prin stație, și i-am spus să oprească trenul! Garnitura s-a oprit între stațiile Comarnic și Câmpina, în apropiere de halta Breaza. După ce a verificat trenul, mecanicul mi-a confirmat degajarea de fum! Am pus imediat mâna pe telefon și am sunat la 112, apoi mi-am anunțat șefii ierarhici", a povestit omul care, marți seară, a sesizat la timp pericolul, reușind să evite producerea unei catastrofe, în zona haltei Breaza.

Citiți și: Riscul evitat al unei catastrofe în Prahova: Ce forţă ar fi avut explozia?!

Ilie Șerban este impiegat de mișcare din anul 1992, iar după felul în care a acționat în această situație de criză va fi premiat de CFR SA, conform prevederilor contractului colectiv de muncă, "pentru îndeplinirea cu maximă responsabilitate și la timp a sarcinilor de serviciu".

Potrivit unui comunicat al CFR, "pe întreaga rețea feroviară, aproximativ 4.800 de impiegați de mișcare veghează permanent la siguranța feroviară. Impiegații de mișcare sunt o importantă resursă umană care organizează și coordonează circulația trenurilor prin stațiile de cale ferată, astfel încât traficul feroviar să se desfășoare în condiții de siguranță".

Sursa foto: Facebook/ CFR Călători

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.