Miercuri, 08 Noiembrie 2017 15:36

Guvernul amână creșterea salariului minim la 1.900 de lei

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Discutarea Hotărârii de Guvern referitoare la salariul minim pe economie va fi prezentată într-o ședință ulterioară a Executivului, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. "Într-o primă lectură, săptămâna trecută, am citit hotărârea de guvern referitoare la salariul minim pe economie, care va fi prezentată într-o ședință ulterioară, deoarece, în acest moment, ea se află în transparență decizională, postată pe site-ul Ministerului Muncii, și mai avem de luat avizul Consiliului Economic și Social", a declarat Vasilescu, la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

Ministrul spune că nu este niciun fel de întârziere în privința acestei HG, dar și că sistemul informatic Revisal este pregătit să suporte modificarea contractelor individuale de muncă.

"Nu sunt niciun fel de modificări nici la această hotărâre de Guvern. De altfel, vreau să vă spun că, de regulă, salariul minim pe economie se stabilește în luna decembrie. Anul acesta a fost un caz special pentru că Guvernul s-a investit mai târziu și a fost dată hotărârea de Guvern chiar în luna ianuarie pentru anul acesta. Deci nu este niciun fel de întârziere, pur și simplu trecem prin toate etapele necesare adoptării acestei hotărâri de Guvern", a spus Vasilescu.

Majorarea salariului minim de la 1.450 la 1.900 de lei ar urma să aibă loc de la 1 ianuarie 2018, în contextul transferului contribuțiilor de la angajator la angajat.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.