Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017 13:38

GALERIE FOTO | Târg de produse tradiţionale în centrul municipiului Ploieşti, în cadrul campaniei "Alege oaia!"

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Campania "Alege oaia!", lansată de Ministerul Agriculturii, a ajuns sâmbătă la Ploieşti. Până seara, ploieştenii sunt aşteptaţi în centrul municipiului pentru a lua contact cu producătorii autohtoni, a degusta produse din carne şi lapte de oaie şi a cumpăra pastramă, brânzeturi sau vin de la comercianţi din judeţ.

Evenimentul, lansat de Ministerul Agriculturii şi dezvoltării Rurale, împreună cu ANSVA şi asociaţiile de crescători din ţară, doreşte încurajarea consumului de carne şi derivate din carne de oaie, păstrarea tradiţiilor gastronomice locale şi sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine, iar caravana "Alege oaia!" merge prin mai multe oraşe mari din ţară. La deschiderea care a avut loc în această dimineaţă în Ploieşti a fost prezent şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a anunţat că încearcă sprijinirea crescătorilor autohtoni şi că se are în vedere înființarea la nivel național a unei piețe en-gross de desfacere pentru aceştia.

Ministrul a mai declarat că, pentru anul viitor, Uniunea Europeană va aloca şase milioane de euro pentru promovarea consumului de carne de oaie şi capră, punctând că, prin această campanie, autorităţile de la noi au luat-o înaintea Uniunii Europene, programul fiind pornit pentru valorificarea resursei României. „Uniunea Europeană a prins în programul pe 2018 în fila bugetară a Comisiei Europene o sumă importantă pentru promovarea consumului de carne de oaie şi capră.  Această sumă este în jur de şase milioane de euro pentru promovare, iar statele membre, ca să acceadă la această sumă, trebuie să realizeze programe. (...) Suma va fi accesată în 2018", a explicat Daea.

Caravana "Alege oaia!", organizată în Ploieşti cu sprijinul Consiliului Judeţean Prahova, rămâne doar sâmbătă în municipiu. Târgul este deschis până în această seară, în parcarea dintre Palatul Culturii şi Palatul Administrativ, unde sunt prezenţi foarte mulţi producători din judeţ. 

Ploieştenii se pot delecta, gratuit, cu mâncăruri tradiţionale din carne de oaie, iar doritorii pot achiziţiona carne de oaie proaspătă, preparată, caşcaval, brânză de burduf, cârnaţi din carne de oaie sau vin şi must de la producătorii autohtoni. De asemenea, pe scările Palatului Culturii a fost amenajată o scenă pe care evoluează ansambluri populare prahovene.

Ministerul Agriculturii a lansat pe 26 octombrie, la Romexpo, în cadrul târgului INDAGRA 2017, campania de informare și promovare a consumului de carne de oaie denumită "Alege oaia!". Caravana s-a oprit în weekendul 4-5 noiembrie în Piața Obor din Capitală, iar după Ploiești va ajunge la Sibiu, în zilele de 18 și 19 noiembrie.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.