Vineri, 01 Decembrie 2017 11:10

Trenul Regal nu a mai pornit la drum, anul acesta, de Ziua Națională

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Membrii familiei regale nu mai fac, vineri, tradiționala călătorie simbolică în Trenul Regal. Evenimentul a fost anulat, din cauza stării de sănătate a Regelui Mihai. "Alteța Sa Regală Principesa Maria a ajuns aseară, 30 noiembrie 2017, la reședința privată din Elveția a Majestății Sale Regelui Mihai. Principesa va sta alături de tatăl său până la mijlocul săptămânii viitoare. Datorită stării de sănătate a Majestății Sale, Custodele Coroanei a decis, cu părere de rău, anularea călătoriei cu Trenul Regal de 1 Decembrie, din acest an. Călătoria simbolică a Trenului Regal pe traseul prevăzut pentru ziua de astăzi va fi reprogramată la o dată în cursul anului 2018", anunță romaniaregala.ro.

Pe aceeași cale, Casa Regală a transmis, totuși, un mesaj către români, cu prilejul Zilei Naționale: "Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Familia Regală urează tuturor românilor, celor din țară, celor din Republica Moldova, celor din vecinătatea României și celor aflați departe, în alte țări ale lumii, la mulți ani fericiți, într-o Românie respectată și prosperă! În zi de fericită și optimistă sărbătoare, aducem omagiu națiunii române, care a făcut sacrificiu de sânge pentru unirea țării. Gândul nostru se îndreaptă către Regele Ferdinand Întregitorul și Regina Maria, precum și către Regele Carol I și Regina Elisabeta, cei care, prin lucrarea lor desăvârșită, au făcut posibilă ziua de 1 Decembrie. Ziua Marii Uniri a devenit, de câteva decenii încoace, ziua națională. La 1 decembrie 1918 a fost împlinit  idealul de unire al românilor, dar această zi a reprezentat, totodată, și încheierea unei triumfătoare jumătăți de secol de fondare constituțională și de consolidare a Statul român modern: 10 mai 1866 – venirea lui Carol I ca Domnitor al Principatelor Române Unite; 30 iunie 1866 – promulgarea Constituției României; 10 mai 1877 –  Independența României; 10 mai 1881 – Încoronarea primului rege al Regatului României."

"De-a lungul vieții mele, farul luminos a tot ce am înfăptuit a fost tatăl meu; ori de câte ori m-am întrebat ce cale să iau, nu a trebuit decât să mă uit la acel far și să primesc răspunsul corect. Sănătatea Majestății Sale pălește. Dar în seara aceasta, fac în fața tuturor românilor legământul că lumina călăuzitoare a Regelui, farul unei Românii drepte și îndreptățite, nu se va stinge niciodată", spunea Principesa Margareta, Custodele Coroanei, acum două zile, la Seara Regală a Corpului Diplomatic.

Sursa foto: romaniaregala.ro

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.