Sâmbătă, 02 Decembrie 2017 08:39

Preciptații abundente și ninsori, în următoarele ore. 14 județe sunt avertizare cod galben

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O informare meteo de precipitații și vânt puternic este valabilă, până sâmbătă, la ora 18.00, în aproape toată țara. Meteorologii au anunțat precipitații în majoritatea regiunilor. În Oltenia, Muntenia, sudul și centrul Moldovei va ploua și se vor cumula cantități de apă de 15...20 l/mp și pe arii restrânse 25…30 l/mp. În Transilvania și Maramureș, precum și la munte, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat se va semnala polei. În nord-estul Moldovei vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada.

Citiți și: Cod galben de inundații pe mai multe râuri din Muntenia și Moldova. Prahova, sub alertă de fenomene periculoase

Intensificări ale vântului vor fi și în restul Moldovei, Dobrogea și Bărăgan, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, mai ales pe creste, precum și pe litoral, vor fi rafale de 60…70 km/h.

Până la ora 10.00, zona montană a județului Prahova se află și sub cod galben, deoarece la altitudini de peste 1.800 m vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 70...80 km/h.

Un alt cod galben a fost emis pentru 14 județe, atenționarea fiind în vigoare până la ora 13.00 și vizând cu precădere zona montană, în Carpații Meridionali și Orientali. Aici, dar și în vestul Moldovei vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar vântul va avea intensificări temporare, viscolind și spulberând zăpada, mai ales în zona înaltă de munte.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.