Luni, 04 Decembrie 2017 12:41

Dosar penal pentru deturnare de fonduri la TCE

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se fac cercetări penale cu privire la o posibilă deturnare de fonduri comisă de conducerea Transport Călători Express Ploieşti, care a folosit fonduri de la CAR-ul angajaţilor pentru a face mai multă plăţi.

Confruntată cu grave probleme financiare şi ameninţată cu blocarea conturilor în această săptămână, dacă nu reuşeşte să plătească la bugetul de stat o datorie acumulată recent, firma de transport public a municipalităţii ploieştene are şi probleme penale. Mai mulţi angajaţi de la Transport Călători Express au depus plângeri la Direcţia Naţională Anticorupţie, reclamând că au fost luaţi bani din bugetul CAR-ului şi folosiţi de conducere pentru efectuarea unor plăţi. Practica nu este neapărat una nouă, semnalele fiind că acest fenomen se produce de câţiva ani la fosta regia de transport public din Ploieşti, fiind de altfel recunoscută, mai mult sau mai puţin deschis, în ultimele luni, şi de către unii dintre liderii de sindicat, care spuneau că, practic, conducerea s-a împrumutat la angajaţi ca să poată plăti combustibilul, piesele de schimb sau factura electrică pentru tramvaie. În sprijinul lor, reprezentanţii conducerii spun că, fără acei bani, societatea ar fi intrat de mult în colaps, iar activitatea s-ar fi închis de la sine dacă autobuzele rămâneau fără motorină sau erau trase pe dreapta în depou din cauza unor probleme tehnice.

"Este o practică pe care am observat-o în momentul în care am preluat mandatul la conducerea TCE, societatea s-a împrumutat la CAR-ul angajaţilor. Când am venit eu, am găsit un debit de 1,6 milioane de lei, din care am reuşit să restitui, până în prezent, aproximativ jumătate", a declarat pentru Telegrama directorul TCE Ploieşti, Alexandri Nicolae.

Din câte se pare, DNA şi-a declinat competenţa în această cauză către Inspectoratul Judeţean de Poliţie, care continuă cercetările.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.