Marți, 05 Decembrie 2017 12:44

RAR a închis sute de service-uri care nu aveau autorizație de funcționare

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Departamentul Supraveghere Piaţă al Registrului Auto Român a închis peste 200 de service-uri care nu aveau autorizaţie de funcţionare, în urma unui control derulat în perioada 15 octombrie - 30 noiembrie, care a vizat 655 de societăţi din toată ţara, au anunțat, marți, reprezentanții Registrului Auto Român.

De asemenea, RAR a suspendat activitatea la alte 49 de service-uri care nu şi-au menţinut condiţiile iniţiale de autorizare. Acestea îşi vor putea relua activitatea după maximum 30 de zile, dar numai dacă rezolvă problemele pentru care au fost amendate.

La acţiunea de control desfăşurată de DSP-RAR au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 596.000 lei.

"Sancţiunile au fost aplicate pentru efectuarea de activităţi de reparaţii la sistemul de rulare fără a deţine Autorizaţie Tehnică, neconformitatea de a nu efectua inspecţiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condiţiilor şi reglementărilor legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie, neconformitatea de a nu-şi păstra şi respecta condiţiile iniţiale de autorizare si lipsa certificatelor de garanţie emise pentru lucrările efectuate", precizează un comun al RAR.

Reprezentanții Registrului AUto Român atrag atenția posesorilor de autovehicule să fie foarte atenţi atunci când aleg service-ul în care îşi duc maşina la reparat. Inspectorii spun că ofertele de pe piaţă care promit reparaţii rapide şi ieftine sunt, de obicei, o capcană pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparaţiilor efectuate.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.