Marți, 05 Decembrie 2017 13:49

Regele Mihai I se întoarce, pentru ultima dată, la Peleș. Primele detalii despre funeraliile Majestății Sale

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Casa Regală a României a transmis, marți, prin Secretariatul Regal, un comunicat oficial prin care anunță trecerea în neffință a Majestății Sale Regele Mihai I.

Familia Regală nu a făcut publice, deocamdată, foarte multe detalii în legătură cu ceremoniile din perioada următoare, însă a precizat că trupul neînsuflețit al ultimului Rege al României va fi adus la Castelul Peleș.

Citiți și: Regele Mihai I a încetat din viață

"Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață astăzi, 5 decembrie 2017, la ora 13.00 (ora României), la reședința privată din Elveția.

La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria.

În această seară, la ora 19.00, Custodele Coroanei române va face o declarație către țară.

În cursul zilei de mâine va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

La dorința Custodelui Coroanei române, funeraliile Regelui Mihai I  vor respecta tradiția înaintașilor Majestății Sale Defuncte.

Începând de mâine, cărți de condoleanțe vor fi deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile. Condoleanțe pot fi transmise on-line la adresa http://www.familiaregala.ro/mesaje/

Toți cei care vor să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitați să o facă, începând de mâine, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale" este comunicatul oficial al Casei Regale.

Sursa foto: gandul.info

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.