Marți, 05 Decembrie 2017 14:12

Nu vă alarmaţi! Mâine sună din nou sirenele în Ploieşti

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă continuă seria exerciţiilor lunare derulate pentru verificarea stării sistemelor de alarmare a populaţiei în cazul unor dezastre. Exerciţiile au loc în prima zi de miercuri a fiecărei luni, ceea ce înseamnă că, mâine, conform acestui grafic, urmează o nouă "şarjă" în toată ţara, inclusiv în Ploieşti. Primăria a trimis astăzi un comunicat în care anunţă această acţiune.

"Primăria Municipiului Ploiești, prin Comitetul Local pentru Situații de Urgență, informează cetățenii că miercuri, 6 decembrie a.c., în municipiul Ploiești se va verifica sistemul de alarmare a populației în situații de urgență", se arată în comunicatul de presă trimis de Primăria Ploieşti.

"Semnalele de alarmare a populației sunt: alarma aeriană, alarma la dezastre, prealarma aeriană și încetarea alarmei. Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute, astfel:
- ALARMA AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele;
- ALARMA LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele;
- PREALARMA AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele;
- ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute", se mai precizează în comunicatul Primăriei.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.