Miercuri, 06 Decembrie 2017 14:43

Casa Regală a anunțat regulile pe care trebuie să le respecte toate persoane ce-i vor aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I - UPDATE

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Majestății Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal, miercuri, 13 decembrie 2017, joi, 14 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00, dar și vineri, 15 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00. Intrarea este liberă, iar accesul presei va fi permis, dar cei prezenți la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I, sunt rugați să respecte următoarele reguli:

* Să fie îmbrăcați în ținută corespunzătoare, cu culori închise.

* Să nu poarte sacoșe, genți ori bagaje voluminoase de niciun fel.

* Să nu vină însoțiți de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii.

* Să nu folosească aparate de fotografiat, telefoane mobile ori alte instrumente electronice. Fotografierea și filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei.

* Să aibă la ei un document de identitate.

* Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi așezate în grădina din fața Palatului Regal sau pe trotuarul din fața grilajului Palatului. Personalul Casei Majestății Sale va fi la fața locului, pentru a îndruma publicul participant.

* Persoanele care vin la catafalc sunt rugate să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente sau fotografii. Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin poștă, pe adresa Palatului Elisabeta.

* În incinta Palatului Regal, fumatul și vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise.

* Să coopereze cu personalul specializat al Ministerului Afacerilor Interne pe timpul verificărilor de securitate care se vor efectua în curtea și în interiorul Palatului Regal.

* Alergatul în perimetrul de siguranță este strict interzis.

* Să respecte programul activităților și traseul de deplasare stabilit de organizatori și indicațiile personalului specializat al Ministerului Afacerilor Interne.

Citiți și: Programul oficial al funeraliilor Regelui Mihai I

Pe perioada accesului la Palatul Regal va funcționa un post de prim-ajutor.

Cărți de condoleanțe sunt deschise, începând de astăzi, la Castelul Peleș, la Palatul Regal (Calea Victoriei) și la Palatul Elisabeta. Ele sunt la dispoziția publicului timp de 40 de zile de la data decesului.

Mesaje de condoleanțe pot fi transmise online la http://www.familiaregala.ro/mesaje.

Sute de persoane au mers, deja, la Palatul Regal din București, pentru a depune flori sau coroane și a aprinde o lumânare în memoria Regelui Mihai I.

Sursa foto: libertatea.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.