Joi, 28 Decembrie 2017 10:51

Măsuri obligatorii pentru localurile care organizează mese festive de Revelion

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Revelion fără incendii!” este sloganul sub care ISU Prahova derulează campania de prevenire a evenimentelor nedorite, la cumpăna dintre ani. Cum mai toate localurile vor organiza petreceri și mese festive, este obligatoriu ca administratorii să respecte câteva măsuri esențiale, astfel încât un prilej de veselie să nu se transforme într-o uriașă pagubă sau chiar o tragedie.  "În această perioadă, cadrele Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Șerban Cantacuzino» al judeţului Prahova desfăşoară activităţi preventive la unităţile unde se organizează mese festive de Revelion. Cu această ocazie se efectuează instruirea factorilor de răspundere şi a personalului angajat privind măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor ce se impun pentru evitarea producerii unor evenimente care ar putea pune în pericol siguranţa cetăţenilor", au transmis reprezentanții ISU.

Este nevoie de atenție sporită din partea organizatorilor cu atât mai mult cu cât Revelionului îi sunt caracteristice petrecerile numeroase, de obicei însoțite de show-uri pirotehnice.

Măsuri preventive:

  • numărul persoanelor participante la mesele festive să nu depășească capacitatea maxim admisă a localurilor;
  • să fie asigurate culoare şi căi de evacuare libere, marcate şi iluminate corespunzător;
  • asigurarea bunei funcţionări a tuturor mijloacelor de apărare împotriva incendiilor;
  • utilizarea corespunzătoare a instalaţiilor electrice de iluminat şi forţă aferente clădirilor, evitându-se suprasolicitarea acestora sau supradimensionarea siguranţelor fuzibile din tablourile electrice;
  • întocmirea şi afişarea planurilor de evacuare pentru sălile cu mai mult de 50 de locuri;
  • scrumierele cu picior se vor amplasa la o distanţă de cel puţin 1,5 m faţă de perdele şi draperii;
  • folosirea aparatelor electrice pentru pregătirea preparatelor culinare se va face cu respectarea strictă a normelor de exploatare;
  • maşinile de gătit, grătarele, aragazurile, cuptoarele şi celelalte utilaje care degajă temperaturi ridicate se vor amplasa la o distanţă de cel puţin 1,5 m faţă de elementele combustibile ale construcţiilor sau de materialele combustibile din încăperi.

ATENŢIE! Organizarea jocurilor de artificii se va face cu respectarea prevederilor legale, referitoare la obţinerea acordurilor şi autorizaţiilor necesare, respectarea distanţelor de siguranţă, asigurarea măsurilor de supraveghere şi intervenţie, avertizează pompierii prahoveni.

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.