Duminică, 31 Decembrie 2017 07:24

Aproape 30  de unități închise de inspectorii ANSVSA, în cadrul controalelor derulate de Sărbători

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit bilanțului prezentat de Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, în prima etapă a acțiunilor de control organizate cu prilejul Sărbătorilor, care a avut loc în perioada 30 noiembrie - 20 decembrie, 5.975 de unităţi înregistrate /autorizate sanitar veterinar au fost verificate, la nivel național. Au fost vizate unităţi de depozitare a produselor de origine animală autorizate sau înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, pieţe agro-alimentare, târguri, unităţi de tip hipermarket/supermarket, unităţi de comercializare ale produselor alimentare de origine animală şi nonanimală, precum şi în unităţi de alimentaţie publică.

"Pentru neconformitățile constatate, cu ocazia controalelor desfăşurate în acest interval, au fost aplicate 538 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 561.100 lei. Totodată, au fost emise 5 Ordonanţe de Suspendare a Activităţii și 21 de Ordonanţe de Interzicere a Activităţii", informează ANSVSA, precizând că printre neconformităţile constatate și sancționate s-au numărat:

* depozitarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

* comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă, sau în spaţii neînregistrate sanitar-veterinar;

* nerespectarea programului de autocontrol;

* manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;

* produse cu termen de valabilitate depăşit expuse la comercializare;

* nerespectarea legislaţiei în vigoare privind ambalarea şi etichetarea produselor;

* lipsa documentelor care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor;

* transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neînregistrate sanitar veterinar;

* personal fără echipament de protecţie.

De asemenea, au fost retrase de la comercializare 2.465 de kg de produse alimentare improprii pentru consumul uman, produse care au fost dirijate către unități de neutralizare.

Numărul de telefon al „Call Center”-ului A.N.S.V.S.A. – 0800 826 787 –  poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.

Foto cu caracter ilustrativ

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.