Duminică, 31 Decembrie 2017 14:00

Sfaturile pompierilor privind utilizarea obiectelor pirotehnice, de Revelion. Peste 200 de jocuri de artificii vor avea loc la noapte

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premergător perioadei Sărbătorilor de Iarnă, inspectorii de prevenire au derulat acţiuni inopinate de control privind respectarea măsurilor de protecție la incendiu, la structuri de primire turistice, de alimentaţie publică și alte spaţii sau localuri publice cu aflux mare de persoane. De asemenea, pentru desfășurarea în bune condiții a evenimentelor cu public numeros, până în prezent inspectoratele pentru situații de urgență din țară și din Capitală au emis 205 acorduri pentru organizarea jocurilor de artificii cu articole pirotehnice, iar o altă cerere era, vineri, în curs de soluţionare, potrivit unei informări transmise de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Citiți și: OFICIAL. Vezi cine va cânta la Ploieşti de Revelion!

Citiți și: Bulevardul Republicii se va închide de Revelion, în centrul municipiului Ploieşti

Având în vedere faptul că în această perioadă pot fi utilizate la petrecerile de Revelion articole pirotehnice, cetăţenii trebuie să știe că pot folosi pentru divertisment doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare și care prezintă un pericol redus pentru utilizatori.

Pentru prevenirea incidentelor ce pot fi generate de utilizarea necorespunzătoare a materialelor pirotehnice, țineți cont de următoarele măsuri:

Citiți și: Măsuri obligatorii pentru localurile care organizează mese festive de Revelion

> Respectați, cu stricteţe, instrucţiunile producătorului privind utilizarea;

> Verificați, înainte de folosire, integritatea ambalajului, iar în situaţia în care acesta a fost deteriorat, evitați utilizarea produsului;

> Limitați accesul copiilor la materialele pirotehnice; chiar dacă prezintă un nivel de risc foarte scăzut, ele pot genera efecte;

> Evitați uscarea materialelor pirotehnice, aruncarea în foc sau în mijloacele destinate încălzirii;

> Evitați reaprinderea produselor nefuncționale sau care au rămas cu materia explozivă activă.

În perioada Revelionului, răspunsul la potențialele situații de urgență este asigurat, zilnic, de peste 5.100 de pompieri salvatori care acționează cu 2.900 mijloace tehnice. Numărul efectivelor poate fi suplimentat în cazul apariției unor situații de urgență de amploare.

Urgenţele medicale vor fi acoperite, la nivel naţional, prin intermediul celor 254 echipaje de prim ajutor calificat SMURD, 26 unităţi de terapie intensivă mobilă, 8 ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic şi 42 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, precum și 38 de șenilate.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.