Miercuri, 03 Ianuarie 2018 06:23

Miercuri are loc primul exercițiu de alarmare a populației din acest an

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri, 3 ianuarie, în prima zi lucrătoare a lui 2018, la nivel național are loc primul exercițiu de alarmare a populației din acest an.

 Începând cu data de 02 august, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfășoară lunar exerciții pentru testarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. "Sirenele de alarmare publică existente la nivel național vor fi acționate în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 – 11.00, simulările vizând atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), dar și a celor cu acționare locală. Rezultatele verificărilor sunt centralizate la nivel județean și supuse analizei în comitetul județean pentru situații de urgență, în scopul îmbunătățirii modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă. Responsabilitatea menținerii în stare de operativitate a sistemului de înștiințare- alarmare revine autorităților publice locale, iar reprezentanții inspectoratului derulează, periodic, acțiuni de verificare în teren. Pe parcursul anului trecut,  personalul specializat a verificat 203 mijloace de alarmare a populației. Obiectivele acestui demers organizat și derulat în toate județele țării vizează pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale, pregătirea populației prin cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și centralizarea permanentă a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare", explică reprezentanții ISU Prahova.

În județ sunt verificate, în cadrul acestor exerciții, cele 316 sirene (3 dinamice, 72 electronice și 241 electrice) care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau în alte situații de protecție civilă, modul de acționare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate.

"Primăria Municipiului Ploiești, prin Comitetul Local pentru Situații de Urgență, informează cetățenii că, miercuri, 3 ianuarie 2018, în municipiul Ploiești se va verifica sistemul de alarmare a populației în situații de urgență.

Semnalele de alarmare a populației sunt: alarma aeriană, alarma la dezastre, prealarma aeriană și încetarea alarmei. Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute, astfel:

- ALARMA AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele;

- ALARMA LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele;

- PREALARMA AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele;

- ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute", a anunțat municipalitatea ploieșteană, într-un comunicat de presă.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.