Duminică, 07 Ianuarie 2018 12:14

Expert criminolog: Pedepsele pentru pedofili sunt foarte mici, ei ies mai repede pentru comportament exemplar

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Dan Antonescu, specialist criminolog, îi sfătuieşte pe părinţi să îi înveţe pe copii, de mici, să nu se lase atinşi de persoane pe care nu le cunosc. „Dacă le transmiţi asta, de mici, vor şti să se ferească în copilărie, pubertate, adolescenţă“, a declarat acesta la un post de televiziune.

Declarațiile vin după ce doi copii au fost agresați sexual în liftul unui bloc din București, vineri dimineață. Pedofilul apare în imaginile suprinse de camerele de supraveghere din lift sărutând şi îmbrăţişând o fetiţă de 5 ani şi un băieţel de 9 ani. 

Criminalistul a apreciat atitudinea părinţilor care au anunţat rapid poliţia şi au cooperat ajutând la comunicarea dintre copii şi anchetatori, precum şi iniţiativa asociaţia de locatari de a monta camere de supraveghere.

„Nu mai vorbesc de intenţiile unora de a scoate din legislaţie probele obţinute prin astfel de metode. Atunci când mărturia unor copii poate nu e cea mai coerentă, imaginile nu pot fi contrazise. În privinţa pedepselor, infracţiunea de agresiune sexuală la agravanța privind comiterea faptei asupra unui minor prevede detenţie de la 3 la 10 ani. Consider că pedofilii sunt mult prea blând sanctionaţi, prin gesturile lor de multe ori distrug destine. O agresiune sexuală comisă asupra unui copil îl marchează, are nevoie neapărat de o consiliere psihologică de durată.

Cunosc cazuri în care, după ani şi ani, astfel de copii au avut deviaţii comportamentale sexuale, sociale, oameni cărora li s-a schimbat macazul prin astfel de gesturi.

Oamenii aceştia, cât sunt în penitenciar, pot avea un comportament ideal, de multe ori beneficiază de reducere de pedeapsă, ei figurează cu comportament exemplar, fără probleme şi asta pentru că le lipseşte obiectul faptei. Nu sunt copii acolo faţă de care să dea frâu liber la ce gândesc. Odată fiind eliberaţi, îi regăsim lângă părculeţe, şcoli, grădiniţe. În închisoare e o stare latentă a simţămintelor, ele există, dar sunt sub control, însă, când văd copii intră iar pe făgaşul de dinainte de condamnare“, a explicat Dan Antonescu.

Sursa: Digi24

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.