Sâmbătă, 03 Februarie 2018 12:11

Informare meteo de precipitații și vânt puternic, până duminică seară. Meteorologii au emis și cod galben, pentru mai multe județe

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ploaie sunt fenomenele care vor fi semnalate până sâmbătă, la ora 20.00, când expiră prima informare meteo emisă de ANM pentru acest weekend. Pe parcursul zilei de sâmbătă (3 februarie) aria ploilor se va extinde treptat cuprinzând majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de vest a țării se vor cumula în medie 15...20 l/mp. În zona montană, la altitudini de sub 1800 m, vor predomina ploile și, în special în masivele vestice și nordice, se vor înregistra prin cumulare cantități de apă de 25...30 l/mp. Izolat vor fi condiții de polei. De asemenea, vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 100 km/h și va avea intensificări temporare, cu viteze în general de 50...55 km/h, în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania și pe arii mai restrânse în restul țării.

În cursul zilei de sâmbătă, ANM a emis și mai multe atenționări cod galben, una dintre ele pentru zona montană a județului Prahova, valabilă până la ora 15.00. Este așteptat ca, la peste 1.700 m,  să se înregistreze intensificări temporare ale vântului care vor atinge la rafală 90...110 km/h, iar în zona montană sunt anunțate ninsori viscolite.

Vreme închisă este anunțată și pentru ultima parte a weekendului. Până duminică, la ora 20.00, la munte sunt așteptate  ninsori viscolit. De asemenea, în mare parte a teritoriului vor fi semnalate  intensificări ale vântului, în nord, nord-vest și centru vor cădea precipitații mixte. "Începând de sâmbătă seara (3 februarie), la munte treptat vor predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continua să aibă intensificări, viscolind și spulberând ninsoarea. În nord, nord-vest și centru precipitațiile, în general slabe, vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Local se va forma ghețuș sau polei. Intensificări ale vântului vor fi temporar și în restul țării, cu precădere în sud și în est, cu rafale în general de 50...55 km/h", se mai arată în informarea ANM.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.