Joi, 08 Februarie 2018 12:59

SCRISOAREA CITITORULUI - TCE își merită soarta. E eficientă numai când își bate joc de călătorii din Ploiești

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un cititor ne-a trimis, pe adresa redacției, o imagine surprinsă, joi dimineață, în stația TCE Coreco Sud, probabil a doua ca mărime din municipiu, după Hale Coreco. Omul s-a declarat revoltat de felul în care angajații societății înțeleg să-i trateze pe călătorii pe care și așa îi transportă în condiții rușinoase, pe bani mulți.

"Ora 8.00, Coreco Sud. La bilete se stă la coadă ca la pâine, pe vremuri. O singură vânzătoare este la lucru, la singura tonetă din Sud de unde se pot cumpăra abonamente și legitimații de călătorie. Hai să zicem că bilete mai poți lua și de la ziare. Mi se pare rușinos și o dovadă evidentă de indiferență din partea șefilor din această societate, față de călătorii de la care au pretenția să-și plătească transportul și să acopere salariile unor angajați indolenți și ineficienți. M-am așezat la rând și am așteptat câteva minute ca singura casieră de serviciu să elibereze două abonamente și o legitimație de o zi. A trecut, mândră de ea și fără grabă, la următorul. Se formase o frumusețe de rând, mai să nu-ți vină să-l strici. Și șirul tot creștea. Cineva a îndrăznit să ceară, repede, un bilet. Se grăbea. Nimeni, dar absolut nimeni nu a obrăznicit-o pe cucoană. Mai degrabă au privit-o toți cu admirație și un strop de invidie, că și-a rezolvat problema. Scena asta s-a petrecut la oră de vârf, în una dintre cele mai aglomerate stații din Ploiești, la o tonetă care, cu un singur angajat, deservește și stația din fața gării, și pe cea din dreptul poștei, pentru tramvaie. Ca să nu mai spun că este și una dintre cele mai mizerabile stații TCE, așa că, drept răsplată pentru răbdarea cu care își așteaptă abonamentul, călătorii stau în miros de urină și un jeg de nedescris. Și asta iarna, că vara este de nesuportat. Pot să înțeleg că societatea asta are probleme, că trebuie să se redreseze, dar cum faci asta dacă îți bați joc de cei de banii cărora depinzi? Pentru că întâmplarea nu s-a încheiat aici. În timp ce la toneta de bilete era călătorii stăteau la rândul ce tot creștea, în nădejdea unei vânzătoare adormite, în autobuzul în care am urcat au sărit sprinteni doi controlori. Tot de la TCE. Care au conversat și povestit până în centru, fără să verifice pe cineva. După care au coborât și au luat-o la pas, către altă stație, să se mai dea și-n alt autobuz. Pentru felul în care își bate joc de ploieșteni, TCE își merită soarta. Din păcate, însă, tot noi plătim pentru asta, cu bani, timp și nervi", ne-a scris cititorul nostru.

Numărul tonetelor de bilete din Ploiești a fost redus semnificativ, în ultimii ani. Multe au fost închise, iar pentru altele programul de funcționare acoperă o mică parte din zi. Conducerea societății a încercat să compenseze, cumva, prin comercializare biletelor de călătorie și la chioșcurile de ziare, dar și prin automate sau SMS. Însă abonamentele și legitimațiile de o zi pot fi cumpărate doar de la tonetele societății. Iar la Sud e vad, nu glumă, aici fiind capăt de linie pentru numeroase trasee importante din Ploiești, dar și locul de unde pleacă sau în care sosesc mulți dintre navetiști, stația Coreco aflându-se aproape de autogară și Gara de Sud.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.