Miercuri, 28 Februarie 2018 14:06

Codul portocaliu de ger a fost prelungit. Temperaturile vor coborî chiar sub -25 de grade Celsius

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

România rămâne sub avertizări de ger până vineri, la ora 20.00, după ce meteorologii au prelungit, cu aproape 24 de ore, atenționările în acest sens.

Miercuri, Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări de temperaturi scăzute, valabile în intervalul 28 februarie, ora 11.00 - 2 martie, ora 20.00. Aceștia spun că valul de frig va persista și se va intensifica pe parcursul nopților, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger, mai ales dimineața și noaptea.

Pentru aproximativ trei sferturi din țară va fi valabil chiar un cod portocaliu de temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua. În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova, local în Maramureș, Transilvania, Muntenia și Dobrogea și pe arii restrânse în Oltenia. Începând din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) și până duminică (4 martie) vor fi intervale cu precipitații în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vestul și sudul țării. La început va ninge, apoi, trecător, vor fi precipitații mixte și se va forma polei, a mai anunțat ANM.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.