Vineri, 06 Aprilie 2018 10:20

Peste 50.000 de efective ale MAI, mobilizate în teren pentru minivacanța de Paște. Vezi unde vor acționa cele 300 de aparate radar scoase pe șosele

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În aceste zile,  peste 50.000 de efective ale MAI (polițiști, pompieri,paramedici, jandarmi, polițiști de frontieră) sunt mobilizate la nivel național, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului. Principalul obiectiv al acestora este prevenirea evenimentelor violente în planul ordinii și siguranței publice, precum și desfășurarea în condiții de siguranță a manifestărilor religioase din zona lăcașurilor de cult, în condițiile în care, în următoarele patru zile, urmează să fie organizate aproape 700 manifestări publice, evenimente culturale sau religioase la care vor participa peste 250.000 de oameni.

"Fiindcă urmează câteva zile cu aglomerări pe șosele, apelăm la șoferi să nu apese pedala de accelerație peste limita legală și să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice. Altfel devin un pericol atât pentru ei înșiși, cât și pentru ceilalți participanți la trafic. Poliția Rutieră va acționa în teren cu peste 300 de aparate radar și va beneficia inclusiv de suportul aerian al elicopterelor Inspectoratului General de Aviație care vor monitoriza traficul de pe raza județelor Arad, Bihor și de pe DN1, DN2, DN5, DN6, DN7, A1 și A2. Centrul Infotrafic informează permanent asupra zonelor în care se înregistrează valori mari de trafic, tocmai pentru a fi evitate și a se folosi rute alternative. În acest scop vor fi prezenți pe principalele artere și colegii noștri de la Poliția Rutieră", a mai transmis purtătorul de cuvânt al MAI.

Și pompierii vor fi prezenți, în permanență, la manifestările din aceste zile, pentru a interveni, în cel mai scurt timp, atunci când se impune, iar peste 350 de jandarmi montani monitorizează zonele pe care turiștii le frecventează în această perioadă a anului. De asemenea, Inspectoratul General de Aviație are pregătite 13 aeronave pentru a acorda sprijin celorlalte structuri operative ale MAI și 8 pentru misiuni SMURD.

În Prahova, Poliția scoate în stradă peste 300 de agenți, în acest weekend prelungit. În fiecare zi, 128 de patrule de siguranţă publică, dintre care 4  pedestre şi 124 auto, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Pe drumurile naționale vor fi prezenți, zilnic, 48 de polițiști rutieri, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi 7 aparate radar, inclusiv dispozitiv True Cam.       

Sursa foto: IGPR

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.