Luni, 09 Aprilie 2018 13:14

AGLOMERAŢIE pe DN1! Mii de români se întorc de la munte în sunet de claxoane

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Minivacanţa de Paşte s-a încheiat pentru mii de români, iar cei care au ales să îşi petreacă această sărbătoare în staţiunile de pe Valea Prahovei dau acum piept cu deja tradiţionalele cozi de pe Drumul Naţional 1. Începând de luni, din jurul prânzului, pe Drumul Naţional 1 se circulă cu mare dificultate. Poliţia Prahova confirmă că sunt blocaje în dreptul oraşelor Sinaia şi Buşteni, în special pe sensul de coborâre, şi anunţă că încearcă să intervină pentru fluidizarea traficului.

În lipsa unei mult aşteptate autostrăzi care să preia o parte din traficului rutier sau a unei şosele paralele cu DN1, pe ruta Câmpina-Valea Doftanei-Săcele, pe care autorităţile prahovene au propus-o de ceva ani, Drumul Naţional 1 rămâne principala soluţie pentru asigurarea accesului rutietr spre staţiunile montane de pe Valea Prahovei, ceea ce a dus şi acum, la finalul minivacanţei de Paşte, aşa cum se întâmplă în foarte multe alte cazuri, la apariţia unor blocaje infernale. Cei care au ales să se întoarcă tocmai acum spre case după ce au petrecut la munte sunt prinşi în trafic şi îşi încheie minivacanţa bară la bară, avansând câţiva metri pe minut, în sunt de claxoane, frâne şi înjurături.

Pe Drumul Naţional 1, sunt blocaje atât pe sensul de coborâre, adică Prdeal-Sinaia-Ploieşti-Bucureşti, cât şi pe cel de urcare. La ora 13.00, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova anunţau că traficul este intens pe sensul către Braşov, cu o coloană care începe din Comarnic şi se întinde pe circa 4,5 kilometri. Pe sensul de coborâre, coloana începea din judeţul Braşov şi se întindea până aproape de Buşteni, mai anunţa Poliţia. Ulterior, IJP Prahova anunţa că s-a intensificat traficul, cu o coloană pe urcare între Sinaia şi Buşteni, de la kilometrul 127 al Drumului Naţional 1A. "Se acţionează în continuare, în dispozitiv, pentru asigurarea fluenţei", se mai arăta în mesajul transmis de IJP Prahova.

Poliţia le recomandă şoferilor să conducă prudent şi, pe cât posibil, să evite să plece la drum la orele de vârf. Există şi o rută alternativă la DN 1, pe DN 1A, Săcele-Cheia-Vălenii de Munte-Ploieşti, însă şi aici sunt valori de trafic relativ ridicate.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.