Vineri, 13 Aprilie 2018 10:30

MAI: "O să mai luați mașina de acolo doar pe platformă sau împinsă". Sancțiuni mai dure pentru șoferii mașinilor cu ITP-ul expirat

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne le reamintesc șoferilor că, de luna viitoare, se aplică măsura suspendării de drept a înmatriculării vehiculelor care au Inspecția Tehnică Periodică expirată. "Verificați-vă valabilitatea ITP a mașinii! Din 20.05.2018, dacă sunteți surprinși în trafic cu ITP expirată, polițistul vă va reține talonul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă și o dovadă FĂRĂ drept de circulație, așadar nu o să mai luați mașina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeți la RAR... deci, mult mai complicat!  Același lucru este valabil și dacă mașina a fost cumpărată/vândută dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare", au transmis aceștia, într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

AICI puteți verifica în timp real dacă înmatricularea autoturismului dumneavoastră este suspendată sau validă.

Suspendarea înmatriculării în aceste cazuri încetează în momentul în care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică. Certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către Poliţia Rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.