Duminică, 15 Aprilie 2018 09:42

Prognoza meteo pentru următoarele zile: Temperaturi aproape caniculare, urmate de o răcire bruscă şi ploi

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Meteorologii anunţă că vremea va fi frumoasă și mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă. Mercurul din termometre va creşte până la 27 de grade. De miercuri, vremea va fi în general instabilă și se va răci. În Bucureşti şi zona Munteniei, cerul va prezenta înnorări și mai ales după-amiaza și noaptea vor fi averse.

Duminică, vremea va fi predominant frumoasă și mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, în majoritatea zonelor țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade pe litoral și în jur de 29 de grade, izolat în vest și in centru, iar cele minime, în general, între 4 și 14 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi noaptea în vestul și sud-vestul teritoriului, unde izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată, informează România TV. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și în zona de munte, dar trecător și la cote mai reduse și în regiunile extracarpatice. În zonele joase, îndeosebi din est și sud-est, dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

Luni, vremea va fi caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice și se va menține în general frumoasă, notează aceeaşi sursă. Temperaturile maxime se vor încadra între 10-14 grade Celsius pe litoral și 27 de grade în centrul ţării, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 3 și 13 grade. În Prahova, ne putem aştepta la o maximă de 22 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în jumătatea de vest, precum și în zona de munte, unde doar pe arii restrânse vor fi ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi ziua, în sudul Banatului, în Moldova și la munte. Dimineața și noaptea, în special în sud-estul țării, izolat va fi ceață.

Marţi, vremea se menţine caldă, cu maxime de 26 de grade şi posibile înnorări temporare în regiunile estice şi sud-estice, pentru ca de miercuri să se resimtă o răcire a vremii. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și vor fi ploi în cea mai mare parte a țării. Vor fi mai ales averse, trecător însoțite de descărcări electrice, îndeosebi în regiunile sudice, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate. Pe crestele montane, îndeosebi noaptea, vor fi posibile precipitații mixte. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 14 și 20 de grade, iar cele minime între 3 și 12 grade. În zonele joase, izolat vor mai fi condiții de ceață, mai notează România TV, care anunţă că şansele de ploi se menţin ridicate şi joi şi vineri.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.