Luni, 07 Mai 2018 15:24

Dezvăluirile RISE PROJECT despre moșia impresionantă de pe Valea Prahovei, ascunsă de un fost primar din București pe numele soacrei

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

RISE Project scoate la lumină o proprietate de pe Valea Prahovei, pe care Cristian Poteraș, primar al Sectorului 6 în perioada 2004-2012, și-ar fi amenajat-o prin intermediul soacrei. În perioada de vârf a pieței imobiliare, când ar fi retrocedat, în fals, suprafețe de teren uriașe în Sectorul 6 al Capitalei, Cristian Poteraș și-a amenajat o fermă de aproape 7 hectare în satul Drăgăneasa – comuna Provița de Jos, lângă Câmpina. Domeniul a tot crescut, între 2004 și 2009, înghițind parcelă după parcelă, până a ajuns la dimensiunile actuale.

În total, au fost cumpărate șase terenuri, prin acte încheiate pe numele soacrei, Gica Gîdea – o pensionară născută în 1938, decedată recent, din cauza unei boli terminale.

Până să moară, femeia și-a avut adresa într-un apartament din cartierul Dristor. Locuia, de mult timp, într-un bloc cu patru etaje, așezat la câteva cvartale distanță de câmpurile care mărginesc Bucureștiul.

Înainte să se pensioneze, la sfârșitul anilor 1990 – povestesc ei – lucrase ca asistentă medicală la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală. Avea o pensie în jur de 1.500 de lei.

În prezent, Cristian Poteraș află după gratii, ispășind o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru retrocedarea frauduloasă a unor terenuri evaluate la 58 de milioane de euro. Sentința a fost pronunțată în 2015. La data derulării investigației care l-a trimis după gratii, DNA nu a reușit să depisteze pe numele lui decât un apartament din Crângași și o sumă modică, într-un cont bancar. Deși aceste bunuri restrânse i-au fost puse sub sechestru pe durata procesului, instanța care l-a condamnat la închisoare, în 2015, nu a dispus confiscarea lor. Judecătorii au considerat că prejudiciul din dosar – 58 de milioane de euro – trebuie recuperat exclusiv prin întoarcerea în proprietatea statului a terenurilor retrocedate fraudulos – procedură nefinalizată până astăzi.

Citiți continuarea anchetei pe riseproject.ro.

Sursa foto: riseproject.ro

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.