Marți, 08 Mai 2018 13:00

Operatorul de salubritate din Ploieşti, obligat de instanţă să ridice deşeurile de la blocurile turn

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Scandalul privind modul în care ar trebui făcută colectarea deşeurilor de la blocurile turn din Ploieşti este tranşat în instanţă. Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Prahova a anunţat astăzi că a obţinut în instanţă o ordonanţă preşedinţială, prin care operatorul, firma Rosal, e obligat să ridice gunoaiele din camerele de precolectare. Măsura vine după ce, în ultimele luni, societatea de salubritate invocase anumite probleme şi solicitase ca asociaţiile de proprietari din aceste blocuri să scoată pe propria cheltuială deşeurile până la limita de proprietate, avertizând că, altminteri, nu le va mai ridica.

Conducerea UAP Prahova a dat marţi vestea, fără a-şi ascunde încântarea. Trebuie precizat că este vorba despre o ordonanţă preşedinţială, o procedură rapidă a instanţelor de judecată, care îşi va face efectele până la soluţionarea definitivă a aşa-zisului litigiu civil obişnuit.

Într-un comunicat de presă transmis marţi, conducerea UAP Prahova spune că această decizie a magistraţilor reprezintă o victorie pentru asociaţiile de proprietari, amintind că în Ploieşti există un tarif unic pentru salubritate, iar o eventuală obligare a oamenilor din blocurile turn de a plăti suplimentar pentru scoaterea gunoaielor din camerele de precolectare ar fi reprezentat o discriminare. “Mă bucur să dăm această veste minunată membrilor UAP Prahova şi mulţumesc, pe această cale, judecătorilor care au înţeles foarte bine dovezile pe care noi le-am depus în dosar, obligând Rosal să facă ceea ce era normal să facă. Această sentinţă, definitivă până la soluţionarea celuilalt dosar, este în folosul tuturor asociaţiilor de proprietari din Ploieşti şi ar fi bine să fie folosită şi în ţară, acolo unde operatorii de salubritate decid, cu de la ei putere, să nu colecteze din interiorul blocurilor turn cu cameră de precolectare", a declarant Eugen Cristescu, preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Prahova.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Probleme cu ridicarea gunoiului la sute de blocuri din Ploieşti. Primăria caută soluţii

UAP Prahova: Locatarii din blocurile turn ale Ploieștiului, OBLIGAȚI să umble prin gunoaie

Cum au rezolvat locatarii unui bloc problema gunoiului din camera de precolectare

Cu această ocazie, UAP a solicitat Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Deşeurilor, semnatarul contractului cu SC Rosal Grup SRL, să dispună punerea de urgenţă în aplicare a sentinţei obţinute astăzi, până la soluţionarea celuilalt dosar aflat pe rolul instanţelor, se mai precizează în comunicat.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.