Joi, 10 Mai 2018 12:17

Teatrul de Păpuși "Ciufulici" devine Teatrul de animație "Imaginario" și va prezenta inclusiv spectacole pentru adolescenți și adulți

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Transformarea teatrului ploieștean, iar noutățile vin, de această dată, din partea secției pentru copii. Cunoscută, de zeci de ani, drept Teatrul de păpuși "Ciufulici", aceasta s-a transformat, de la 1 mai, în Teatrul de animație pentru copii și tineret "Imaginario". "Suntem datori să lăsăm acest teatru celor care vin după noi. Poate că mai suntem una, două, cel mult trei generații care ne vom gândi cu nostalgie la vechea denumire, dar cu spectatorii actuali avem, de mai mulți ani, un schimb de păreri. Copiilor de acum nu le mai place denumirea «Ciufulici». Pe de altă parte, rămăsesem cam singurul teatru din țară cu titulatura «de păpuși»", a explicat directorul general al Teatrului "Toma Caragiu" Ploiești, Mihaela Rus, cea care, vreme bună, s-a aflat și la conducerea a ceea ce este, acum, fostul teatru de păpuși din Ploiești.

Și asta pentru că nu este vorba numai despre o nouă denumire atribuită secției, ci titulatura vine la pachet cu o nouă viziune și chiar mai mult decât atât. De acum, spectacolele se vor adresa și unui segment de public, ba chiar și adulților, a explicat Mihaela Rus. "Teatrul s-a schimbat de tot, nu mai sunt niște păpuși după un paravan, așa cum ar fi crezut mulți, judecând după denumire. Acum este teatru de animație și se adresează și tineretului. Vrem să includem în public și spectatorii adolescenți. În prezent, ca un păcat național, acest segment de vârstă este lăsat în voia sorții, sunt foarte puține spectacole pentru adolescenți. De asemenea, un alt gen de spectacole pe care dorim să-l atragem este reprezentat de spectacolele de animație pentru adulți", a anunțat directorul teatrului ploieștean.

Iar Teatrul de animație pentru copii și tineret "Imaginario" va marca debutul în lumea spectacolului într-un mode spectaculos: cu prima ediție a Festivalului de teatru pentru copii și tineret "Imaginarium", care va avea loc la Ploiești, în perioada 21 - 27 mai.

Cu acest prilej, în sediul teatrului de copii de pe Bulevard, în sala mare a Teatrului "Toma Caragiu", la Filarmonica "Paul Constantinescu", dar și în alte locații, inclusiv pe stradă, vor avea loc nu mai puțin de 14 spectacole pentru copii, trei pentru adolescenți, o paradă, un workshop de parenting, precum și trei ateliere pentru copii (atelier de improvizație, atelier de creație obiecte din materiale reciclate și atelier de creație accesorii din lână împâslită).

Citiți și:   IMAGINARIUM - Prima ediție a Festivalului de teatru pentru copii și tineret de la Ploiești are loc în perioada 21-27 mai

Încă de la prima ediție, vorbim despre un festival internațional, datorită prezenței trupei teatrului Municipal de Păpuși Cușinău, cu spectacolul "Aripi rătăcite", și celor trei reprezentații susținute de Anita Bertolami (Elveția), cu spectacolul "Carnival di Transfiguro", un show dintr-o categorie mai rar întâlnită pe scenele din țara noastră. Spectatorii sunt invitați într-o lume încântătoare, plină de creativitate, în care eroii sunt personaje realizate din părți ale corpului actorului și diverse obiecte. Este, practic, o provocare de a ne depăși barierele imaginației, prezentând povești înduioșătoare din viața de zi cu zi a acestor personaje bizare, care vor fermeca spectatorii cu simplitatea lor și precizia în exprimare.

Telegrama de Prahova este partener media în cadrul  Festivalului de teatru pentru copii și tineret "Imaginarium".

Programul complet al Festivalului de teatru pentru copii și tineret "Imaginarium"

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.