Marți, 15 Mai 2018 15:23

Gheață cu E.coli, produsă la Ploiești. Comisarii CJPC au închis fabrica

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova a anunțat, marți, rezultatele unui control derulat la un producător de cuburi de gheață din municipiul Ploiești. În urma verificărilor, aceștia au decis oprirea temporară a fabricației până la intrarea în legalitate. Și asta după ce s-a constatat că unitatea nu avea autorizație de funcționare emisă de DSP Prahova. Mai mult, au fost găsite produse neconforme, mai exact gheață care ar fi fost contaminată cu E.coli!

"S-a dispus măsura de oprire definitivă de la comercializare a cantității de 12.000 kg cuburi de gheață în valoare totală de 20.000 lei, precum și retragerea din rețeaua comercială a produselor livrate din loturile 14.09.2018 și  14.10.2018 (data de expirare - n.r.). Deficiente constatate:

  • Lipsă autorizație de funcționare emisă de Direcția de Sănătate Publică;
  • Produsele sunt neconforme la parametrii microbiologici, așa cum reiese din raportul de încercări și raportul de expertiză emise de laboratorul Larex București (ex.Escherichia coli ufc/250 ml: prevăzut 0, determinat 26 )", se arată în comunicatul CJPC Prahova.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.