Vineri, 29 Iunie 2018 14:48

Vremea se înrăutățește din nou. ANM anunță potop în aproape toată țara

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Avertizările emise de meteorologi nu mai contenesc. Noi alerte au fost publicate în cursul zilei de vineri.

Astfel, până sâmbătă, la ora 6.00, este în vigoare un cod portocaliu de ploi abundente în jumătatea de nord a Moldovei, zona Carpaților Orientali, local în Maramureș și în sud-estul Transilvaniei, unde temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40-50 l/mp și pe arii restrânse 60-70 l/mp.

Citiți și: Cod portocaliu de inundații, în aproape jumătate de țară

În același timp, în restul țării, cu excepția Dobrogei, sudului Munteniei și al Olteniei, este instituit cod galben de ploi și furtuni, fiind de așteptat ca, până mâine dimineață, aici să apară perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat  40-50 l/mp, avertizează meteorologii.

Deși aria fenomenelor extreme se restrânge, în cursul zilei de sâmbătă, ANM menține cod portocaliu, până mâine, la ora 23.00, în nordul Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali. De asemenea, până duminică dimineață, în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei și Maramureșului, în jumătatea de nord a Munteniei și în zona montană a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.