Vineri, 06 Iulie 2018 13:37

Weekend cu ploi abundente și furtuni violente, în aproape toată țara

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Românii nu se vor bucura de vreme bună, în acest weekend. După câteva zile de liniște, din punct de vedere meteorologic, care au urmat prăpădului făcut de inundații în multe județe din țară, iată că meteorologii au emis noi avertizări meteo.

Vremea începe să se strice sâmbătă, în jurul prânzului. La ora 12.00 intră în vigoare o informare meteorologică de instabilitate atmosferică, potrivit căreia, până luni, la ora 21.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30-40 l/mp. 

De sâmbătă, la ora 16.00, pentru zonele deluroase și montane, precum și pentru județele din Oltenia, Transilvania și mare parte din Muntenia, este valabilă o atenționare cod galben care anunță precipitații abundente. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, în regiunile amintite se vor înregistra cantități de apă de 25...30 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp. Această avertizare expiră, de asemenea, abia luni, la ora 21.00.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.