Marți, 10 Iulie 2018 10:40

Avertizările meteo au fost actualizate. Ce județe rămân sub cod portocaliu de ploi

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administrația Națională de Meteorologie a restrâns, ca teritoriu și durată, valabilitatea avertizărilor meteo de furtuni și ploi abundente, însă mai multe județe rămân sub avertizare cod galben, iar pentru nordul Olteniei, al Munteniei, dar și pentru sudul Transilvaniei, codul portocaliu de menține până marți, la ora 18.00.

"În jumătatea de nord a Olteniei și a Munteniei, în sudul Transilvaniei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să plouă, temporar abundent și se vor cumula cantități de apă de 25...35 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp", precizează ANM. Sunt vizate județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna, mare parte din Brașov, precum și zonele montane din Sibiu, Alba, Hunedoara și Caraș-Severin.

Citiți și:  COD ROȘU de INUNDAȚII în trei județe

"În cea mai mare parte a țării, pe parcursul zilei de marți, 10 iulie vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta local prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice frecvente, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat grindină. Prin cumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20...25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.    Începând de seara, aria ploilor va fi în restrângere către nord-est, iar pe timpul nopții de marți spre miercuri (10/11 iulie) în Moldova și zona Carpaților Orientali izolat se vor cumula 20...25 l/mp", se arată în mesajul cu privire la avertizarea cod galben, valabilă până la ora 21.00.

Sursa foto: Departamentul pentru Situații de Urgență

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.