Miercuri, 11 Iulie 2018 09:05

FOTO - Peste 30 de locuințe sunt inundate la Bărcănești. Oamenii refuză evacuarea

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanții ISU Prahova au anunțat, miercuri dimineață, că mai multe echipaje de pompieri au fost mobilizate în localitatea prahoveană Bărcănești, unde peste 30 de locuințe au fost inundate, în urma precipitațiilor abundente.

La locul evenimentului au fost mobilizate resurse suplimentare pentru asigurarea unei intervenții operative și eficiente, respectiv 5 autocamioane de intervenție, 5 autospeciale de stingere și 10 motopompe, cu 45 de pompieri militari care acționează pentru evacuarea apei și revenirea la starea de normalitate.

Totodată, un microbuz a fost pus la dispoziția cetățenilor pentru a fi evacuați la liceul din localitate, însă cetățenii refuză să-și părăsească locuințele.

Tot la Bărcănești, în zona sensului giratoriu, carosabilul este inundat, iar pompierii acționează pentru evacuarea apa printr-un dispozitiv care va traversa DN 1 și se va revărsa într-un canal de irigații.

Peste 80 pompieri militari cu 14 autospecialele de lucru cu apă și spuma, 5 camioane de intervenție și 13 motopompe au acționat în Prahova, de marţi seară, pentru asigurarea măsurilor specifice de protecție a comunităților precum și pentru evacuarea apei din zonele inundate.

Citiţi şi: Inundații în opt localităţi din Prahova, în noaptea de marţi spre miercuri

Echipajele continuă, și miercuri dimineață, acțiunile pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situației din zonele vizate și a evoluției acesteia.

Sursa foto: ISU Prahova

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.