Miercuri, 01 August 2018 15:13

Cinci generatoare electrice montate în Bariera București, până la remedierea avariei

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Avaria care afectează, de mai bine de 24 de ore, mii de consumatori din Bariera București, rămași fără curent electric de marți, ora 11.30, este mai gravă decât s-ar fi crezut. După ce, de ieri, oamenilor le-au fost spuse diferite ore la care ar putea fi reluată alimentarea cu energie electrică, criza s-a prelungit nepermis de mult.

Autoritățile locale au intervenit în gestionarea situației, în municipiu fiind convocată, începând cu ora 16.00, din dispoziția primarului Adrian Dobre, o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, "în vederea adoptării unor masuri concrete, ca urmare a avariilor repetate la instalațiile de medie tensiune ale Societății de Distribuție a Energiei Electrice Nord Muntenia, care alimentează zona de sud a municipiului Ploiești".

Primăria Ploiești arată, într-o informare transmisă pe acest subiect, că "avariile respective au generat întreruperea succesivă a alimentării cu energiei electrică, în cartierul Bariera București, afectând mii de cetățeni, pe o perioadă de peste 24 de ore. În acest context, în urma discuțiilor purtate, astăzi, de către executivul ploieștean cu reprezentanții Electrica, s-a stabilit montarea unui număr de 5 generatoare electrice în vederea realimentării cu energie electrică a zonei afectate".

În cadrul ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești vor fi prezenți și factori de decizie ai Direcției de Sănătate Publică Prahova, ai forțelor de ordine publică din municipiu (Poliția Locală Ploiești, Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova, Poliția Municipiului Ploiești), ai operatorilor de rețele (Electrica, Distrigaz, etc), urmând a se lua toate măsurile necesare în vederea asigurării tuturor serviciilor publice la nivel optim, în zona afectată de avaria menționată.

Citiți și: Bariera București, de aproape 24 de ore fără curent electric! SDEE Muntenia Nord nu știe nici acum când va fi reluată alimentarea consumatorilor

Foto cu caracter ilustrativ

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.