Joi, 02 August 2018 14:10

Minivacanță de cinci zile, pentru bugetari, de Sf. Maria

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că bugetarii vor primi zile libere în plus, la jumătatea lunii august. Decizia este una neobișnuită, fiind vorba despre două zile acordate suplimentar, pe lângă cea de 15 august, pentru a lega sărbătoarea de weekendul care îi urmează. De obicei, astfel de hotărâri erau luate numai atunci când sărbătoarea pica într-o marți sau într-o joi, astfel că se acorda o zi liberă în plus, pentru a rezulta un weekend prelungit.

Astfel, angajații la stat s-au ales cu o minivacanță de cinci zile, între 15 și 19 august.

”Avem astăzi o veste bună şi pentru angajaţii din sectorul public. Vor avea o mică vacanţă în a doua parte a lunii august, pentru că ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, este zi liberă, stabilim ca şi 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare, pentru a le oferi românilor câteva zile de odihnă. Vor face excepţie locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, precum şi magistraţii şi personalul din instanţele judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termene în 16 şi 17 august”, a anunţat Viorica Dăncilă.

Cele două zile acordate suplimentar vor trebui, cel mai probabil, recuperate prin ore suplimentare care vor fi efectuate în perioada următoare. Rămâne de văzut până la ce dată va stabili Executivul că pot  fi efectuate aceste ore de recuperare a zilelor libere.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.