Joi, 02 August 2018 18:01

Comunicat de presă referitor la informațiile apărute în spațiul public cu privire la conducta de apă DN 800 Brazi ce alimentează Rafinăria Petrotel și traversează terenul situat în Bulevardul București nr. 28K

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Societatea PETROTEL-LUKOIL S.A. în calitate de proprietar al conductei DN 800 Brazi, dorește să aducă la cunoștința publicului faptul că această conductă de apă alimentează Rafinăria Petrotel-Lukoil (fostă Teleajen) încă din anul 1983.

În urma unor acțiuni ale proprietarului terenului situat în Bulevardul București nr. 28K, PFA Lupu Mărioara Domnica, și a angajaților săi, integritatea acestei conducte a fost afectată.

În vederea soluționării acestei probleme, societatea PETROTEL-LUKOIL S.A. s-a adresat autorităților competente care urmează să dispună măsurile legale ce se impun în cauză.

Menționăm că Rafinăria PETROTEL-LUKOIL nu a pus în pericol angajații săi sau comunitatea ploieșteană, așteptând din partea autorităților regionale și locale soluționarea problemei apărute.

Față de alte informații ivite în spațiul public, Rafinăria PETROTEL-LUKOIL nu dorește să comenteze la acest moment.

UPDATE - Avocatul care îl reprezintă pe proprietarul terenului a transmis un punct de vedere oficial:

Subscrisa PFA LUPU, cu sediul în Ploieşti, jud. Prahova, reprezentata convenţional prin avocat Nichita Vlad, ca urmare a informaţiilor apărute in spaţiul public cu privire la dezafectarea porţiunii de conductă DN 800, ce străbate în mod neautorizat proprietatea noastră din Ploieşti, B-dul Bucureşti, nr. 28K, T6, P83, jud. Prahova, precizăm următoarele:

Reprezentăm un dezvoltator imobiliar care a construit aproximativ 1.000 apartamente noi în oraşul Ploieşti şi acum sunt în curs de realizare a unui proiect imobiliar în suprafaţa de 25.000 mp si o valoare de 10 milioane curo.

La data de 19.06.2018 în timp ce efectam lucrări de săpături pentru realizarea fundaţiei ansamblului imobiliar al cărui dezvoltator suntem, am descoperit existenţa pe terenul proprietatea noastră a unei conducte de aproximativ 80 cm diametru, a cărei utilitate nu o cunoşteam, despre care ulterior am aflat ca este folosita de Petrotel-Lukoil Company S.A. pentru alimentarea cu apa industriala a rafinăriei pe care aceasta o deţine in localitate.

Am luat legătura cu reprezentanţii Petrotel-lukoil Company S.A. si cu autoritatea locala Municipiul Ploieşti prin aparatul de specialitate DGU Ploieşti, înştiintandu-i ca aceasta conducta traversează în mod nelegal proprietatea noastră si solicitând ca utilizatorul împreuna cu autorităţile locale sa găsească o soluţie pentru devierea sau înlaturarea acesteia de pe terenul mentionat.

Municipiul Ploieşti prin DGU Ploieşti in calitate de autoritate emitenta a autorizaţiilor de  construcţie  si  cu  atribuţii  de control,  a  răspuns solicitărilor noastre recomandând Petrotel-Lukoil Company S.A. să devieze această conductă sau să medieze situaţia apărută cu dezvoltatorul, prin adresa nr. 305145/6 iulie 2018.

Ulterior  au   existat  mai  multe  intalniri,   intre  Primaria  Municipiului   Ploieşti  si Prefectura Prahova pe de o parte şi dezvoltatorul şi Petrotel-Lukoil Company S.A. pe de alta parte, in care s-a concluzionat faptul ca, pentru devierea/desfiinţarea acestei conducte nu este nevoie de autorizaţia aferenta deoarece conducta este construita fara respectarea Legislaţiei în vigoare aspect ce rezulta din procesul verbal de şedinţa din data de 30.07.2018.

In sensul celor enunţate, societatea dezvoltătoare si utilizatorul conductei pot dispune de aceasta conducea cum vor considera de cuviinţa.

După aproximativ 45 zile de discuţii cu PETROTEL LUKOIL-COMPANY SA, perioada în care aceasta nu si-a aratat disponibilitatea de a devia conducta de pe proprietatea noastră, adoptând o poziţie de forţa si intimidare la adresa subscrisei si a autorităţilor, am trecut la dezafectarea conductei neautorizate.

Subliniem faptul ca în toata aceasta perioada reprezentantii Petrotel-Lukoil Company S.A. nu au putut pune la dispoziţie documente de proprietate sau orice alt document care sa ateste un drept real asupra conductei, aspect ce de altfel rezulta si din cartea funciara a imobilului.

Totodată, arătam faptul ca suntem dispuşi în orice moment sa ne prezentam in fata oricărei autorităţii locale sau judeţene cu toate autorizaţiile, avizele, documentele de proprietate, etc. si solicitam public SC Petrotel Lukoil  S.A, sa pună la dispoziţia oricărei autorităţi sau reprezentanţi mass-media să facă dovada oricărui drept real asupra conductei respective.

Consideram ca arn făcut dovada afirmaţiilor anterioare, cu înscrisuri, in cadrul conferinţei de presa organizata astăzi 03.08.2018 orele 13.00, la Hotel Hilton-Bucureşti, conferinţa de presa la care am invitat si reprezentanţii Petrotel Lukoil SA pentru a informa, in mod corect si obiectiv.

Lăsăm opinia publică să tragă concluziile de rigoare prin raportare la absenţa din fata presei a Petrotel Lukoil SA si prin faptul ca aceasta companie a refuzat in mod sistematic sa prezinte autorităţilor documentele de proprietate solicitate asupra conductei.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.