Vineri, 03 August 2018 12:33

VIDEO - A început calcularea penalităţilor de întârziere pentru constructorii de pe A3 Moara Vlăsiei - București. Care este stadiul șantierului

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a anunțat că a început calcularea penalitpților de întârziere în cazul constructorilor care lucrează pe șantierele autostrăzilor, primele exemple făcând referire la tronsoanele Moara Vlăsiei - București și lotul 3 din Lugoj - Deva.

„Am constatat o mobilizare foarte slabă pe şantierele în lucru şi a existat o primă perioadă, proactivă, în care le-am arătat antreprenorilor în cauză insatisfacţia noastră faţă de posibilele întârzieri. Acum trecem într-o nouă etapă, acolo unde este cazul, şi am început să calculăm penalităţi. (...)Vrem să dăm exemple celor care riscă depăşiri ale termenelor. Am mai spus-o şi repet şi acum, pe tronsonul Moara Vlăsiei - Bucureşti deja calculăm penalităţi. Mai putem aplica sancţiuni şi pentru altfel de abateri, şi aici pot să dau ca exemplu lotul 3 din tronsonul Lugoj-Deva, cu penalităţi - în pregătire - de peste un milion de euro”, a declarat Lucian Şova, la o conferinţă de prezentare a bilanţului la 6 luni de mandat.

Acesta a mai spus și că „nu va mai exista nicio recepţie de lucrări fără un raport care să arate ce despăgubiri cerem în caz de întârziere”.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Asociația Pro Infrastructura posta o filmare realizată în zona șantierului Moara Vlăsiei - București, un sector de 3 kilometri care ar fi trebuit finalizat de ani buni.

"Ritmul de execuție pe ciotul de 3,325 km al Autostrăzii A3 București-Ploiești între Str. Petricani și Str. Popasului este în continuare unul lent. Chiar dacă există un progres vizibil de la ultima noastră filmare (din 15 iunie), șantierul avansează cu frâna de mână trasă. Motivele? Alocare bugetară precară și nerezolvarea ultimului blocaj birocratic (relocarea celor doi stâlpi LEA din apropierea rampei de sud a pasajului peste Str. Popasului). Dacă în iarnă s-ar fi asigurat finanțarea corespunzătoare, probabil că astăzi am fi circulat pe acest tronson. În schimb, va trebui să ne declarăm norocoși dacă lotul se va deschide în perioada noiembrie-decembrie 2018", au comentat administratorii paginii de Facebook amintite.

Sursa foto: Facebook/Asociația Pro Infrastructura

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.