Luni, 06 August 2018 11:44

VIDEO | Un afiş uriaş cu mesajul "_UIE PSD & ALDE" a apărut pe DN1, la Câmpina

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un grup de tineri a "plantat" pe cel mai circulat drum al ţării un afiş uriaş care îndeamnă românii să semneze petiţia menită să interzică accesul la funcţii publice pentru condamnaţii penal şi se încheie cu o înjurătură adresată coaliţiei de guvernare. Bannerul a fost agăţat pe o pasarelă peste Drumul Naţional 1, în zona municipiului Câmpina. La scurt timp, el a fost urmat de un alt afiş de proporţii. N-a durat mult şi autorii au fost legitimaţi de forţele de ordine.

Primul "cearşaf", agăţat pe o pasarelă care supratraversează DN1, are mesajul "Semnează iniţiativa fără penali! Protest 10 august în Victoriei" şi se încheie cu o "urare de bine" adresată celor din PSD şi ALDE, din care lipseşte prima literă. Cum e puţin probabil să fie vorba de "CUIE" sau "SUIE", o patrulă de jandarmi a ajuns în scurt timp în zonă şi i-a legitimat pe autori, solicitând în egală măsură să vadă şi dacă aceştia au avut acordul autorităţilor pentru amplasarea respectivului afiş. Între timp, aceştia apucaseră să afişeze, pe partea cealaltă a pasarelei, şi un al doilea banner, cu mesajul "Trezeşte-te şi ieşi în stradă / Dictatura a fost înlăturată / Întotdeauna prin lege".

Bannerele au circa 20 de metri lungime şi patru lăţime. Această manifestare se încadrează într-un lung şir de proteste împotriva coaliţiei de guvernare, începute după ce reprezentanţii PSD şi ALDE au început o politică de modificare a legislaţiei în domeniul Justiţiei.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.