Joi, 23 August 2018 07:21

Premierul de Teleorman al României și-ar avea originile, de fapt, în cartierele mărginașe ale Ploieștiului

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un reportaj amplu publicat de Recorder relatează despre originile Vioricăi Dăncilă, actualul premier al României, asociat cu Teleorman dar ale cărui legături sunt mai strânse, de fapt, cu Ploieștiul. Până acum doi ani, aici a trăit mama prim-ministrului și tot aici ar trăi și astăzi, în mizerabilul cămin social Rafinorilor, tatăl natural al premierului.

Tânăra Viorica Dăncilă a locuit în Ploiești, pe o stradă de la marginea orașului. O stradă lungă, cu nume la fel de lung, Soldat Erou Nicolae Arhip, străjuită de blocuri cu patru etaje, scriu jurnaliștii de la Recorder. Nu au existat referiri în spațiul public la aceste origini, iar cei care au cunoscut-o cu ani în urmă nu prea au asociat-o pe Viorica Dăncilă de astăzi cu tânăra Rodica Nica, fost colegă de liceu sau vecină. Schimbarea numelui, a înfățișării și trecerea timpului au pus o barieră între cele două care ar fi, de fapt, aceeași persoană.

Potrivit sursei citate, foștii vecini spun că mama Vioricăi Dăncilă a locuit până la moarte, acum doi ani, în apartamentul de la marginea Ploieștiului. Imobilul din Vest a fost moștenit de premier, așa cum o dovedește și declarația de avere postată pe site-ul Guvernului, datată iunie 2018. În document apare referirea la apartamentul din Ploiești moștenit, de la mamă, în urmă cu doi ani.

 

În documentele oficiale apare și confirmarea informației publicate de Recorder, referitoare la liceul absolvit de Dăncilă: Energetic, din Ploiești. E scris negru pe alb, în CV-ul premierului care, în 1988, a absolvit, tot la Ploiești,  și Institutul de Petrol și Gaze. Inițial, aceasta ar fi fost admisă, însă, potrivit unei foste colege, la "Mihai Viteazul", printre ultimii din seria sa, iar abia treapta a doua a trimis-o la Energetic. Acest detaliu nu reiese din CV-ul oficial, care trădează totuși că Viorica Dăncilă nu a intrat din prima la facultate. Potrivit aceleiași foste colege, citate de Recorder, Dăncilă ar fi încercat, în 1982, să intre la Politehnică, dar nu a reușit.

După absolvirea IPG, Rodica Nica, astăzi Viorica Dăncilă, ar fi primit repartiție la Videle.

Recorder.ro mai scrie că, pe vremuri, mama Vioricăi era țesătoare la fabrica de postavuri „Dorobanțul”, iar tatăl, Filimon Nica, lucra în Armată. Părinții au divorțat de tineri, iar bărbatul s-a recăsătorit, între timp. Acesta trăiește și astăzi, locuind la o altă periferie a Ploieștiului, în cartierul Mimiu. După ce a părăsit Armata, în condiții necunoscute, a muncit ca paznic la o stație de betoane din apropiere. Tot acolo, tot ca paznic, a lucrat și a doua lui soție.

Citiți și:  Tatăl premierului Viorica Dăncilă trăiește în mizerabilul cămin social de pe Rafinorilor

În ianuarie 2018, Doru Antonesi publica, pe pagina sa de Facebook, o poză din tinerețea Vioricăi Dăncilă (foto articol), dezvăluind și numele de atunci al actualului premier: " Eleva Vasilica Rodica Nica, actualmente primul ministru desemnat al României Viorica Vasilica Dăncilă, încercând să nu-i strivească corola de minuni a lumii partenerului temporar de slow dance. Încă o dovadă că talentele administrative erau marginalizate în socialismul pre-iliescuian al lui Nicolae Ceaușescu, dar și-au găsit o exprimare plenară în capitalismul de cumetrie al lui Liviu Dragnea."

Citiți mai multe pe recorder.ro.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.