Miercuri, 29 August 2018 14:13

Studiul de fundamentare pentru construcția autostrăzii Ploieşti - Comarnic - Braşov, aprobat miercuri de Guvern

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ședința de miercuri, Executivul va aproba studiul de fundamentare privind construcţia şi operarea segmentului de autostradă Ploieşti - Comarnic - Braşov, a anunţat prim-ministrul Viorica Dăncilă. De asemenea, tot astăzi va fi aprobat și studiul privind operarea autostrăzii Bucureşti - Ploieşti.

"Astăzi aprobăm studiul de fundamentare privind construcţia şi operarea segmentului de autostradă Ploieşti - Comarnic - Braşov, precum şi operarea autostrăzii Bucureşti - Ploieşti. Studiul de fundamentare a fost întocmit în conformitate cu prevederile OUG 39 din 2018 privind parteneriatul public-privat. Studiul de fundamentare pentru acest proiect strategic de investiţii, decis să se realizeze în parteneriat public-privat, l-am discutat într-o primă lectură într-o şedinţă de Guvern anterioară", a declarat Dăncilă, miercuri, la începutul şedinţei Executivului.

Din luna septembrie, autoritățile vor începe procedurile de atribuire şi dialogul competitiv cu investitorii, termenul până la care va fi semnat contractul fiind sfârșitul acestui an.

"Autostrada realizează legătura Capitalei cu municipiul Braşov, traversând axa turistică Sinaia - Buşteni - Azuga - Predeal. Durata de proiectare şi execuţie este stabilită la maximum patru ani, cu începere din anul 2019. Totodată, sunt prevăzute şi bonificaţii din partea statului dacă lucrările de execuţie se efectuează în avans, se finalizează în avans, dar şi penalităţi pentru o eventuală întârziere", a spus Dăncilă, potrivit căreia costurile totale estimate aferente realizării acestei investiţii se ridică la aproximativ 1,36 miliarde euro.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.