Miercuri, 12 Septembrie 2018 21:32

Ministrul Apărării va participa la evenimentul „Crucea Eroilor“ de la Buşteni

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de trei zile autoritățile și numeroase asociații cultural-istorice vor participa la evenimentul „Crucea Eroilor Neamului de pe Muntele Caraiman – simbol pentru Centenarul Războiului Reîntregirii României.  

Este vorba de celebrarea a 100 de ani de la crearea României întregite în 1918, anul în care printr-un imens noroc și doi ani de sacrificii, statul român și-a dublat teritoriul prin unirea benevolă cu provinciile stăpânite până atunci de Imperiul Rus și Imperiul Austro-Ungar.  

Evenimentul va avea loc în perioada 14-16 septembrie 2018 în oraşul Buşteni și la Crucea de pe Caraiman. În afară de oficialiăți vor participa și reprezentanții Asociației Tradiția Militară, care reconstituie cu fidelitate uniformele militarilor români din Primul Război Mondial.

Acţiunea se înscrie în manifestările dedicate comemorării Primului Război Mondial şi a celebrării unirii provinciilor istorice cu Regatul României în 1918 precum şi a 90 de ani de la inaugurarea Crucii Eroilor Neamului de pe Vârful Caraiman.

Activităţile vor debuta pe 14 septembrie cu prezentarea unor ţinute de reenactement. Ministrul Apărării va fi prezent la evenimente, alături de Principele Radu, primarul Bușteniului, un reprezentant al Patriarhiei, reprezentanți ai MApN, istorici, reenactori istorico-militari.

Pe 15 septembrie, principalele evenimente vor avea loc lângă Crucea de la Caraiman, urmând ca duminică, 16 septembrie, ultima parte a ceremoniilor să se desfășoare la Castelul Peleș.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.