Joi, 13 Septembrie 2018 16:07

O groază de lucrări rămase după deschiderea anului şcolar: În unele grădiniţe, şcoli şi licee din Ploieşti plouă sau nu se poate asigura încălzirea

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi vara, momentul vacanţei dintre anii şcolari, este perioada ideală pentru efectuarea unor lucrări de amploare în unităţile de învăţământ, la Ploieşti autorităţile constată acum, la câteva zile de la reluarea cursurilor, că multe unităţi au nevoie urgentă de lucrări. Vorbim despre clădiri în care se infiltrează apa, clădiri din care se desprind bucăţi de tencuială sau imobile cu probleme la sistemele de încălzire, toate probleme extrem de serioase, fără îndoială, dar care, din motive inexplicabile, nu au fost incluse pe lista de priorităţi stabilită la începutul verii. Autorităţile ploieştene au organizat astăzi o şedinţă cu directorii, în care au discutat problemele rămase de rezolvat.

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, şi viceprimarul Cristian Ganea au participat astăzi la o şedinţă cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ din municipiu. Începută relativ festiv, cu felicitări adresate de autorităţi pentru începerea anului şcolar fără incidente, pentru mobilizare şi pentru surprizele pregătite elevilor, şedinţa a continuat într-un mod mai puţin optimist, în momentul în care discuţiile au ajuns la problemele încă nerezolvate ale sistemului, iar reclamaţiile au început să curgă. Viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea, a declarat pentru "Telegrama" că autorităţile pregătesc o rectificare bugetară, astfel încât unele dintre aceste probleme semnalate să fie rezolvate în următoarele săptămâni.

"Am participat la o întâlnire cu directorii unităţilor de învăţământ din Ploieşti, în care le-am mulţumit pentru eforturile depuse pentru deschiderea anului şcolar. Am dorit, cu această ocazie, să mai ştiu din problemele pe care le au, învăţământul şi sănătatea copiilor fiind pe primul loc din punctul meu de vedere. La Colegiul «Virgil Madgearu» sala de sport existentă este degradată şi este nevoie de una nouă, pe care o vom construi din bugetul propriu sau cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii. La Şcoala «Mihai Eminescu» sunt probleme la acoperişul sălii de sport, plouă în sală şi vestiare, iar grădiniţele 4 şi 28 şi Şcoala «Rareş Vodă» vor beneficia de centrale termice noi în cel mult o lună. La colegiile «Mihai Viteazul», pe aripa nordică, şi «Ion Luca Caragiale» va trebui să alocăm un buget, în 2019, pentru a face intervenţii la acoperişuri, tot din cauza unor probleme cu infiltraţiile. La «Caragiale» mai rămâne şi problema terenului pierdut în instanţă, am cerut ca membrii comisiei de negociere să îşi intensifice activitatea. De asemenea, la Liceul «1 Mai» se vor face lucrări de reparaţie a gardului, la Şcoala «Sfântul Vasile» va fi reparată faţada, la Grădiniţa 24 va fi reparat acoperişul, iar la Şcoala «Coşbuc» se vor face de asemenea lucrări pe o porţiune din acoperiş, toate acestea urmând să primească finanţare odată cu rectificarea bugetului local", ne-a declarat viceprimarul Cristian Ganea, care a precizat că vineri este programată o şedinţă a Consiliului Local Ploieşti în care urmează să fie pus în dezbatere un proiect de rectificare a bugetului local.

CITIŢI ŞI:

Sala de sport a Colegiului "Virgil Madgearu", propusă pentru casare. Imobilul prezintă risc de PRĂBUȘIRE

Deputatul PMP Cătălina Bozianu, apel către ministrul Educaţiei, pe tema lipsurilor din unităţile de învăţământ

Pe lângă banii pentru lucrări la şcoli, proiectul de rectificare a bugetului Ploieştiului ar urma să suplimenteze cu 2 milioane de lei suma totală alocată în 2018 pentru lucrările la spaţii verzi comandate către SGU şi cu câte aproximativ un milion de lei bugetele de la Administraţia Parcului "Stere" şi Clubul Sportiv Municipal.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.