Joi, 25 Octombrie 2018 10:32

Ploieștenii au colectat aproximativ ȘASE TONE de deșeuri electrice, în cadrul campaniei derulate de RoRec

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 13-20 octombrie 2018, Asociația Română pentru Reciclare – RoRec și operatorul local partener au derulat, și la Ploiești, o campanie cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice.  Aproximativ 6.000 de kilograme de deșeuri de echipamente electrice și electronice au fost colectate selectiv și trimise la reciclare, la nivelul municipiului. "Cetățenii din Ploiești  s-au debarasat corect de aparatele electrice fie ducându-le la punctele de colectare provizorii din oraș, fie apelând TelVerde 0800 444 800 – serviciul gratuit de preluare de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție a deșeurlor electrice, contribuind astfel la colectarea celor aproximativ 250.000 kg de deșeuri electrice strânse în total, la nivel național, în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice. 17 dintre participanții din Ploiești au fost norocoșii câștigători ai premiilor puse în joc la tombola organizată cu ocazia acțiunii. Evenimentul desfășurat în Ploiești a stârnit interesul a aproape 180 cetățeni care au apelat TelVerde 0800 444 800 în căutare de informații despre acțiunea de informare și colectare a DEEE desfășurată cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice", au anunțat organizatorii.

Cetățenii care nu au participat la această acțiune de colectare și vor să scape de deșeurile electrice din casă sau de la birou pot apela gratuit la TelVerde 0800 444 800 - serviciul de colectare gratuit de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție. Acesta este un serviciu de care cetățenii din Ploiești pot beneficia. Conform procedurii de funcționare a serviciului, după ce ați făcut o comandă la TelVerde 0800 444 800, veți fi contactat de Serviciul Local de Colectare Prahova. Împreună veți stabili ziua şi intervalul orar în care va avea loc ridicarea deşeurilor electrice. Termenul pentru a primi telefon din partea echipei locale este de 3 zile lucrătoare, din ziua următoare înregistrării unei comenzi în call-center. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare. TelVerde 0800 444 800 este un număr apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00.

Scopul evenimentului încheiat în această săptămână a fost de a crește nivelul de conștientizare privind importanța colectării deșeurilor electrice și de a încuraja populația să facă acest gest responsabil.

Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE au ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice. Acestea au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.