Joi, 25 Octombrie 2018 14:32

100 de stejari vor fi plantaţi în Parcul Municipal Vest din Ploieşti, în anul centenarului Marii Uniri

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ROMÂNIA 100 | În anul centenarului Marii Uniri de la 1918, reprezentanţii unei unităţi de învăţământ din Ploieşti au avut ideea de a planta 100 de puieţi de stejar. Iniţiativa inedită le aparţine celor de la Colegiul Economic "Virgil Madgearu" Ploieşti, care invită toate persoanele interesate să participe la aceste eveniment.

Plantarea e programată sâmbăta viitoare, pe data de 3 noiembrie, începând de la ora 10.00, la Parcul Municipal Vest din Ploieşti.

ROMÂNIA 100 | Iniţiativa îşi propune omagierea eroilor prahoveni căzuţi pentru apărarea ţării, iar alegerea numărului de puieţi, evident, nu este deloc întâmplătoare, ea venind în condiţiile în care în 2018 se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire.

CITIŢI ŞI:

Tabăra de Sculptură de la Ploieşti avansează în ritm rapid

Expoziţii de armament şi tehnică militară, demonstraţii, reconstituiri istorice şi concerte de fanfară, la Buşteni şi Sinaia

Anul centenarului începe, în Prahova, cu trei dezveliri de busturi şi două înfrăţiri cu raioane din Moldova

CALABREAZA - În Anul Centenar, se unesc toate  "Brezele" din țară

ROMÂNIA 100 | Autorităţile prahovene au programat numeroase evenimente cu prilejul centenarului. Tot în Parcul Municipal Vest, de exemplu, are loc şi o tabără de sculptură, cu tematică dedicată acestei aniversări, urmând că monumentele din marmură realizate aici să rămână în patrimoniul municipalităţiii.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.